До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 причин, чому ми любимо Бейонсе

Бейонсе вже кілька років подає чудовий приклад для жінок і молодих дівчат. Завдяки своїй музиці і способу життя, вона стала іконою покоління і однією з небагатьох знаменитостей, на яких варто і хочеться рівнятися. 4 серпня співачці виповнюється 38 років, на честь чого vogue.ua розповідає, чому ми її любимо.

Бейонсе для вересневого номера Vogue US, 2018
Бодіпозитив

До Бейонсе бути "здоровою і красивою" означало мати вигляд худорлявої моделі з подіумів. Співачка навчила жінок і суспільство, що це нормально – мати об'ємні руки або стегна. Вона встановила новий стандарт, так зменшила конкуренцію між дівчатами в конкурсі "хто тут найхудіша" та показала, наскільки це марно. Бейонсе завжди пишалася своїми вигинами. Достатньо поспостерігати за її танцями на сцені, аби зрозуміти, як їй комфортно у власному тілі. У музичному кліпі на пісню Pretty Hurts вона досліджує негативні проблеми зображення тіла, з якими стикаються дівчата і молоді жінки: розлади харчової поведінки і залежність від пластичної хірургії. "Досконалість – це хвороба нації", – співає вона. Натомість вчить дівчат любити себе. Навіть за допомогою всього одного рядка в пісні Flawless: "Ви прокинулися бездоганними", – Бейонсе проповідує жінкам, що вони повинні цінувати свою природну вроду.

Реклама
Наполеглива робота

В індустрії Бейонсе відома як одна з найпрацьовитіших виконавиць. Вона пише свою музику, чудово танцює і володіє просто надлюдським голосом. До будь-якої справи співачка ставиться з завзятою скрупульозністю і відповідальністю. До того ж, своє бачення артистка транслює не лише за допомогою творчості, а й завдяки активній соціальній позиції.

Фемінізм

Як і багато жінок, Бейонсе виконує безліч ролей в повсякденному житті. На додачу до її божевільно-щільного графіку роботи вона дружина і мати трьох дітей. Але також у неї є глобальна платформа, що сприяє підвищенню обізнаності про проблеми, важливі для неї. Одна з них – фемінізм. В її короткометражному фільмі Yours and Mine Бейонсе каже: "Я завжди вважала себе феміністкою, хоча і боялася цього слова, бо люди так багато вкладають у нього, а насправді все дуже просто. Фемініст – це людина, яка вірить у рівність чоловіків і жінок".

Благодійність

Бейонсе славиться своєю активною соціальною позицією. Вона регулярно працює з низкою благодійних організацій і допомагає привернути увагу до проблем, пов'язаних з расизмом, гендерною та сімейною рівністю. Вона закликає фанатів жертвувати гроші на допомогу тим, хто цього потребує. Наприклад, її фонду вдалося зібрати понад 82 000 доларів для постраждалих від водної кризи у Флінті. На благодійному концерті Tidal артистка виступила на підтримку Robin Hood Foundation. До того ж, у неї є власна організація BeyGood, яка надає шкільне приладдя для недостатньо забезпечених навчальних закладів, підтримує гендерну рівність і екологічну обізнаність.

Підтримка темношкірих

Хоча Бейонсе торкалася расових питань у деяких зі своїх попередніх робіт, її альбом Lemonade вперше відверто озвучив проблеми, що виникали у темношкірого населення. Наприклад, пісня Formation присвячена важливим подіям в історії, як-от звільнення від рабства, ураган Катріна в Новому Орлеані і рух Black Lives Matter.

Хоча зв'язок Бейонсе з групами меншин є міцним, її вплив і фанатська база такі широкі і різноманітні, що людина будь-якої раси, етнічної належності, форми, розміру, статі, сексуальної орієнтації – може знайти хоча б щось, за що вона любить Бейонсе, чи що поважає в ній.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.