До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Who run the world: ініціативи на підтримку жіночої краси, ментального здоров'я та підприємництва

Українські підприємниці, що ведуть підприємницьку діяльність під час війни, можуть подати заявку на конкурс "Створено жінками — 2024" від Франко-української торгово-промислової палати. Розповідаємо про конкурс та згадуємо, які ще програми підтримки жіночої краси, ментального здоров'я та підприємництва діють в України.

Фото: архів VOGUE

"Українські жінки не лише зі зброєю в руках боронять країну, а й упевнено керують бізнесом у тилу, — каже директорка Франко-української торгово-промислової палати Мод Жозеф. — З лютого 2023 року кожен другий новий ФОП в Україні відкрили жінки. Для порівняння, у 2021 році справи, відкриті жінками, складали 49% від загальної кількості нових бізнесів".

Реклама

Цьогоріч конкурс "Створено жінками" проводиться вшосте. Переможниця отримає приз в 150 000 грн на розвиток власної справи, членство у Франко-українській торгово-промисловій палаті та поїздку в Париж, а всі фіналістки — грошові призи, консультаційну підтримку від компаній-партнерів.

Серед учасників минулих років – Gunia Project, Have a rest, No Waste Ukraine тощо. Загалом з 2019 року участь у конкурсі взяли 700 українських підприємниць. Серед сфер діяльності конкурсанток — освіта, медицина, створення ефірних олій та натуральної косметики, виробництво харчів та очищення води, сміттєпереробні станції, кіностудії тощо.

Головними викликами для українських бізнесів сьогодні є наслідки стихійних лих та пандемій, проблеми виходу на міжнародний ринок та нестабільні економічні умови в Україні, спричинені війною. Бізнеси зазнали прямих збитків — причому майже половина з них втратила від 0,5 до 1 млн грн.

Минулого року перемогла Дарія Корнійчук, власниця першого в Україні бренду з виробництва повного циклу ефірних олій та гідролатів Aroma Fields. "Втрати під час окупації не зупинили мене, — каже вона, — а спонукали діяти далі". Торік вона купила дистилятор і зробила першу ефірну олію з лаванди, що вижила, та сировини інших екологічних фермерств. Премію дівчина спрямувала на отримання міжнародних сертифікатів для власної продукції, щоб можна було вийти на ринок B2B і постачати ефірні олії великим косметичним і парфумерним виробництвам.

Заявки на премію тривають онлайн до 24 березня 2024 року.

Про Франко-українську торгово-промислову палату (CCIFU):

Заснована в 1994 році. Наразі під егідою CCIFU діють близько 150 французьких компаній та підприємств під французьким управлінням: від малого й середнього бізнесу до великих міжнародних груп. Головною метою органу є розвиток торговельних відносин між Україною і Францією. ТПП допомагає налагоджувати ділові зв'язки та співпрацює з Посольством Франції в Україні.

Які ще програми підтримки жінок діють в Україні

"Програма підтримки підприємниць України"

Нагадаємо, в листопаді ми писали, що французький бренд L'Oreal Paris вперше запустив "Програму підтримки підприємниць України" та надає жінкам 10 грантів на суму 650 000 гривень* на розвиток бізнесу в Україні. Ця програма є локальною ініціативою української команди L'Oreal Paris та реалізовується спільно з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні, ​​який зосереджує свою роботу у сфері гендерної рівності, репродуктивного здоров’я та розбудови потенціалу молоді.

"Не До краси"

У жовтні 2023 року стартував всеукраїнський соціальний проєкт "Не До краси". Його мета — допомогти жінкам позбутися слідів війни на обличчі й тілі та загоїти душевні рани. Його реалізує L’Oréal Україна разом із Національним реабілітаційним центром "Незламні" (Unbroken).

Ініціативи з підтримки ментального здоров'я

Детально про шість ініціатив з підтримки ментального здоров'я ми писали тут.

Окремо нагадаємо про проєкт Mental Help — онлайн-платформу, створену для надання безкоштовної та конфіденційної психологічної допомоги й підтримки українців у період війни. Ініціатива об’єднує 15 спеціалістів, які протягом 2023 року надали допомогу вже понад двом тисячам українців з усіх регіонів, провівши 12 140 консультацій. Глобальний договір ООН в Україні запустив Mental Help, щоб підтримати українців, які постраждали від збройної агресії Росії.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.