До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Трохи користі й зусиль: 3 головні звички цього літа

Початок кожного сезону традиційно знаменується новими обіцянками собі спробувати чи то оновлений спортивний режим, чи то новий розвивальний онлайн-курс. Ми вирішили відійти від принципу "встигнути все" і виділили три головні звички цього літа, які заслуговують не тільки на увагу, а й зусилля.

Какие полезные привычки понадобятся вам летом и почему.Photo: Getty Images
Захист від сонця

Здається, що про важливість використання санскрину говорять дуже часто. Це можна б було прийняти за маркетинговий хід, ось тільки наукові факти говорять зворотне. Надмірне перебування на сонці без потрібного захисту пошкоджує епідермальний бар’єр шкіри й імунну систему. До одних з найгірших наслідків впливу сонячних променів на шкіру належать швидке старіння шкіри, гіперкератоз, пришвидшена поява зморщок і, в разі найнесприятливішого сценарію, рак шкіри.

Реклама
Очень важно регулярно использовать солнцезащитный крем летом, так как он способен защитить кожу от преждевременного старения и не только.Photo: Getty Images

Щоб уникнути негативних наслідків потрібно скоротити час перебування на сонці вдень (особливо влітку), за пів години до виходу на вулицю наносити санскрин із захисним фактором не менш як 30 (тобто SPF30), не забувати про додатковий захист у вигляді панами, сонцезахисних окулярів і одягу з легких натуральних тканин, що покриває більшу частину тіла.

Щоб використання санскрину стало звичкою, постарайтеся завжди тримати його в кишені (або сумці), якщо збираєтеся на тривалу прогулянку, і поставте один з флаконів біля вхідних дверей. Так санскрин завжди буде на видноті.

Читати більше

Читання — один з найкращих способів дізнатися краще світ навколо, пізнати себе й зрозуміти, що ж відбувається. Пригадується, перед літніми канікулами в школі видавали список літератури на літо. Такий же список можна скласти собі самостійно, зважаючи на актуальні вподобання й потреби. І якщо вже говорити відверто, то літо може стати прекрасним періодом для поглиблення своїх знань у питаннях нагальних.

Чтобы чтение стало привычкой, нужно ежедневно уделять время чтению нескольких страниц.Photo: Getty Images

Щодня у світі відбувається занадто багато того, що може стати провісником тривоги, нерозуміння й невпевненості в завтрашньому дні, тому самоосвіта напевно стане тим промінчиком світла в кінці тунелю, якого іноді так бракує: чи то наукова стаття про просування в розробленні вакцини проти Covid-19, чи то мемуари Соломона Нортопа або в сотий раз перечитане "Китайське дослідження".

Сміття в урни

Літо — пора пікніків, відпусток і довгих прогулянок. Ну, а за нових умов життя — дотримуєте відстані в півтора метра й почуваєтеся на висоті. На жаль, пандемія не сприяє відмові від одноразового посуду й предметів особистої гігієни, але дещо зробити можна: почніть сортувати сміття, воду беріть з дому у своїй пляшці, намагайтеся не використовувати одноразові пакети й беріть улюблений коктейль у свою склянку там, де це можливо. Ці очевидні й усім відомі правила дійсно мають значення.

Попри всі складнощі, майбутнє літо в умовах пандемії може виявитися підхожим часом для виховання екосвідомості, без якої наше життя не стане кращим, навіть коли місяці карантину будуть на сторінках підручників з історії.

Многоразовая бутылка для воды – лучшее приобретение для заботы об окружающей среде.Photo: Getty Images

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.