До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Ділися усмішкою": Алла Костромічова, Анна Трінчер та інші українські зірки здійснили мрії бабусь і дідусів

У цьому році 25 липня в усьому світі відзначають День бабусь і дідусів. На честь свята українські зірки та лідери думок виконали заповітні бажання бабусь і дідусів, щоб показати кожна мрія варта виконання. Фотопроєкт "Ділися усмішкою" створено в рамках благодійної ініціативи від Lay's і фонду "Життєлюб", які збирають мрії бабусь і дідусів по всій Україні і втілюють їх у реальність.

Алла Костромічова і Наталія Іванова (66 років)

Мрія Наталі: Навчитися впевнено почуватися перед камерою.

Реклама
Алла Костромічова навчає Наталю бути впевненою перед камерою Photo: Дмитро Перетрутов
Алла Костромічова — найвідоміша українська топмодель зі світовим ім'ям, засновниця модельного агентства KModels і табору для підлітків Models Camp. Співпрацювала з брендами Hermes, Louis Vuitton, Alexander McQueen, Christian Dior і іншими. У дитинстві Алла хотіла стати акторкою кіно і побачити світ, навіть не замислюючись про кар'єру моделі. Тепер її історія — мрія мільйонів дівчаток, дівчат і жінок. Під час зйомки Алла провела майстер-клас позування перед камерою для Наталії, чий модельний шлях почався в 66 років.
Photo: Дмитро Перетрутов
Photo: Дмитро Перетрутов

Ось що Наталія розповідає про свою мрію:

"У моєму дитинстві не було такого розмаїття іграшок, як зараз, тому я мріяла стати продавчинею ляльок та інших іграшок. Звісно, аби мати змогу гратися цілий день. Моєю улюбленою розвагою були такі розмальовки, де можна було вирізати одяг і надягати його на картонні фігурки. Власне, з цього розпочалася моя любов до моди.

Я виросла і стала художницею-модельєркою. Працювала в київському Домі моделей над фасонами одягу для масового пошиття. На фабриці, де я працювала, відшивали моделі для французького дизайнера П'єра Кардена.

Уже після виходу на пенсію випадково потрапила в агенцію дорослих моделей від "Життєлюба" – пішла на першу фотосесію радше з ввічливості. Світлини вийшли приголомшливими, але я зрозуміла, що модельних навичок мені бракує. Минув рік — і ось я стою поруч з топмоделлю. Чи можна в це повірити?"

Photo: Дмитро Перетрутов
Photo: Дмитро Перетрутов
Анна Трінчер та Олена Струтинська (75 років)

Мрія Олени: Навчитися грати на фортепіано.

Анна Трінчер вчить свою бабусю грі на фортепіано. Photo: Дмитро Перетрутов

Анна Трінчер — співачка, суперфіналістка восьмого сезону "Голосу країни", акторка серіалу "Школа", блогерка-мільйонниця. У дитинстві мріяла навчитися грати на скрипці, але вільних місць у музичній школі не було, тому Анна опанувала фортепіано. На зйомці співачка дала майстер-клас гри на інструменті власній бабусі Олені, яка мріяла зіграти на клавішах свою першу мелодію.

Photo: Дмитро Перетрутов
Photo: Дмитро Перетрутов
Ось що Олена розповідає про свою мрію:

"Я виросла в селі, де була всього одна школа. І з самого малечку дуже-дуже хотіла стати вчителькою англійської мови, щоб навчати діток і відкривати їм новий світ. Проте життєвий шлях завів мене зовсім не туди: я пішла вчитися на економіста, закінчила юридичний, а пізніше навіть працювала в міліції начальницею секретного відділу.

Проте упродовж усього часу я шаленіла від фортепіано. Від його шляхетного вигляду, від тонких пальців піаністів, що швидко перебирають біло-чорні клавіші. Проте мені ніколи не вистачало часу, щоб самій опанувати гру на цьому інструменті.

І ось нарешті моя мрія здійснилась – я сіла за фортепіано і за допомогою Ані навіть зіграла свою першу композицію.

Про що ще я мрію? У мене завжди одна відповідь — щоб рідні були здорові. Більше мені нічого не треба для щастя".

Photo: Дмитро Перетрутов
Photo: Дмитро Перетрутов
Ілона Гвоздьова і Олександр Гой (72 роки)

Мрія Олександра: Навчитися танцювати танго.

Ілона Гвоздьова навчає Олександра танцювати танго. Photo: Дан Балашов

Ілона Гвоздьова — відома українська танцівниця, хореографиня та переможниця шоу "Танці з зірками", танцює у стилях хіп-хоп, джаз-фанк, контемп, джаз, бальні танці тощо. Ілона здійснила мрію Олександра, колишнього будівельника, який шаленіє від аргентинського танго.

Photo: Дан Балашов
Photo: Дан Балашов

Ось що Олександр розповідає про свою мрію:

"У дитинстві я любив дивитися Олімпійські ігри та хотів бути спортсменом, займатися легкою атлетикою і підкоряти нові висоти. Але я себе трошки переоцінив — зміг опанувати лише велосипед.

Я виріс і став столяром, потім — будівельником. Як ви можете зрозуміти, на такій важкій брутальній роботі ніколи думати про танці. Але все змінилося. Уже на пенсії.

Обожнюю танго: рухи в унісон із партнером, троянда в петличці, запальна музика… Я мріяв станцювати танго разом із відомою хореографинею — так і сталося!"

Photo: Дан Балашов
Ліліт Саркісян і Надія Меркульєва (61 рік)

Мрія Надії: Навчитися малювати аквареллю.

Ліліт Саркісян навчає Надію малювати акварельні квіти. Photo: Андрей Корінь

Популярна київська художниця Ліліт Саркісян відома своїми неповторними картинами квітів, які прикрашають листівки, футболки, стіни кав'ярень та вулиць. Ліліт здійнила мрію Надії, яка обожнює малювати і давно хотіла опанувати новий стиль.

Photo: Андрій Корінь
Photo: Андрій Корінь
Ось що Надія розповідає про свою мрію:

"У дитинстві я мріяла стати лікарем і космонавтом. І хоча в космос я так і не полетіла, лікувати людей я все ж таки почала. Це дуже серйозна робота, що потребує повної віддачі, тому мені потрібен був спосіб відволіктися. Я вибрала малювання.

Відтоді творю щодня. Під час карантину особливо відчула, наскільки для мене важливе мистецтво. Фактично це арттерапія, що допомагає покращити настрій і змінити світ навколо себе. Завдяки творчості я дивлюся на світ широко розплющеними очима і відкриваю його щодня.

Коли побачила на стіні однієї з київських кав’ярень ніжні квіти Ліліт, то закохалася з першого погляду. Вони були як живі: барви так гармонійно поєднувалися між собою, що квіти ніби розпускались на очах. Тоді в мене з’явилася мрія — навчитися малювати в такому стилі.

І ось вона здійснилась! Я намалювала свій перший квітковий скетч разом із Ліліт і буду далі опановувати акварель".

Кожен бажаючий може приєднатися до проєкту, зробивши донейт комфортної суми, щоб здійснити ще як мінімум одну мрію.

Photo: Андрій Корінь
Photo: Андрей Корінь

Текст: Софія Безверха

Стиль: Євгенія Бакуменко

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.