До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Чернівцях відбудуться літературні читання Meridian Czernowitz

Коли, як не зараз, популяризувати українську літературу й культуру та говорити про них на весь світ? Саме це — мета поетичних читань Meridian Czernowitz, які триватимуть з 2 по 4 вересня у Чернівцях. Серед гостей фестивалю — як українські автори: Ірина Цілик, Катерина Калитко, Андрій Любка, Ігор Померанцев, Юрій Іздрик, так і поети та поетеси з Австрії, Німеччини, Швейцарії, Ізраїлю.

Літературний фестиваль Meridian Czernowitz

"Цьогоріч ми не використовуємо слово „фестиваль", що в перекладі з латинської означає святковий, веселий — бо нам поки що не святкується. Проте інше — поезія, книжки, друзі — традиційно зустрінуться в Чернівцях і цього вересня", — кажуть організатори. Окрема важлива місія триденної культурної події — збір коштів для ЗСУ.

Реклама
Сергій Жадан на Meridian Czernowitz

Цьогоріч локації зосереджуватимуться навколо Літературного центру Пауля Целана в Чернівцях, поруч зі сховищами, одне з яких стане підготовленою альтернативною сценою в разі повітряної тривоги.

Серед найочікуваніших подій — презентація нової книжки письменника й одного з найактивніших українських волонтерів Андрія Любки "Щось зі мною не так". До неї ввійшли різнопланові тексти, написані впродовж 2010—2021 років. На обкладинці видання — робота українського художника Матвія Вайсберга.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.