До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Які книги читають героїні серіалу "І просто так..."

До продовження серіалу "Секс у великому місті" можна ставитися по-різному, проте одне можна сказати точно — серіал знято з великою уважністю до деталей. Так, шанувальники Керрі помітять, що в серіалі з'явилося багато книг: Керрі — письменниця, і література — її сильна риса. Як з'ясувалося, кожна книга, яка з'являється в кадрі, була ретельно відібрана командою, і Сара Джессіка Паркер особисто допомагала їх вибирати.

Відділ реквізиту зібрав близько 120 книг тільки для Керрі, отримавши список безпосередньо від Сари Джессіки Паркер. "Ми говорили з нею лише про загальний стиль книг і почали відштовхуватися від цього", — кажуть митці. Перед зніманням кожної сцени Паркер вибирала книги з багатьох, щоб Керрі завжди можна було побачити з книгою в руках або з книгою в сумці. Книги стали настільки важливим елементом "І просто так...", що на офіційній сторінці And Just Like That у Instagram було зазначено кілька назв, які Паркер вибрала для списку читання Керрі. Цей великий вибір — мабуть, відображення обіцянки авторів зробити шоу більш інклюзивним і різноманітним. У серіалі є книги, присвячені проблемам ЛГБТ, расової ідентичності й численні романи, написані жінками.

Реклама

Нижче путівник з того, що читають героїні серіалу "І просто так..."

Fight Night, Міріам Таейве

Книгу можна помітити в сумці Керрі, коли вона чекає на свій сеанс фізіотерапії. Fight Night — це історія про сильних жінок. У ній розповідається про три покоління жінок, проте основна увага приділяється молодшій героїні, дев'ятирічній Свів, яка отримує нетрадиційну освіту від своєї грізної бабусі. Схоже, Паркер дуже хотіла включити цю книгу в серіал, адже є світлини, зроблені під час зйомок минулого року, де вона тримає книгу в іншій сцені, але ця сцена зрештою не увійшла до серіалу.

Rainbow Milk, Пол Мендес

Ця книга лежить поруч із Керрі на столі для пікніка під час обіду з подругами. Книга Пола Мендеса досліджує теми расової і сексуальної ідентичності і, зі слів автора, є напівавтобіографічною історією. У центрі історії — 19-річний темношкірий гей, який утікає з дому після того, як його викрили члени його спільноти.

"Хто вони такі", Габріель Краузе

Габріель Краузе — письменник із непростою долею. Він виріс у Лондоні і з юності був пов'язаний зі злочинними бандами Лондона. Саме про це своє минуле він написав у дебютному романі "Хто вони такі". Роман молодого письменника номінували на Букерівську премію. Автор був дуже здивований, що Керрі читає його книгу в серіалі. У своєму Твіттері він написав: "Я навіть не знав, що це було в списку моїх бажань, поки цього не сталося…"

"Хлопці з Нікелевої академії", Колсон Ватйхед

Ми бачимо, що книга The Nickel Boys відкрита і наполовину прочитана, і лежить на ліжку Керрі в п'ятій серії — незадовго до того, як Міранда і Че Діаз займаються сексом на її кухні. Це був один із романів, обраних особисто Сарою Джесікою Паркер, і він описує історію двох хлопчиків, яких відправили до школи Дозьє, справжньої (і пекельної) виправної школи у Флориді 1960-х років. Автор роману – Колсон Ватйхед, отримав за неї Пулітцерівську премію, а Time назвав її однією з найкращих книг десятиліття.

"Час свінгу", Зеді Сміт

Справжній гіт сучасної літератури — роман Зеді Сміт "Час свінгу" — можна помітити на книжковій полиці Керрі. Swing Time досліджує теми культурного присвоєння, раси й ідентичності, а також взаємин матері і доньки.

Quit Like A Woman: The Radical Choice to Not Drink in a Culture Obsessed with Alcohol

Книга, яку Міранда замовляє з Amazon, будучи в алкогольному сп'янінні. Наукпоп з назвою "Кинути як жінка" — це феміністський підхід до тверезості, спеціально розроблений для того, щоб допомогти жінкам відмовитися від вживання алкоголю. До слова, модель Кріссі Тейген торік досягла успіху за допомогою цього методу в реальному житті.

"Підземна залізниця", Колсон Вайтхед

Ще одна видатна книга письменника Колсона Вайтхеда. Епопея Вайтхеда, який отримав Пулітцерівську премію, розповідає історію Кори, 15-річної рабині, яка втекла з плантації. До слова, цього року за нею знято серіал.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.