До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 ідеальних книжок для останнього вікенду літа

У цій добірці ви знайдете кілька захопливих романів, які ідеально пасуватимуть для останнього спекотного вікенду цього літа: від родинної саги Пулітцерівської лауреатки Енн Тайлер до детектива про молоду жінку, яка кидає виклик мексиканському наркобізнесу.

"Королева Півдня", Артуро Перес-Реверте

Реклама

Артуро Перес-Реверте — один із найпопулярніших письменників сучасної Іспанії, автор відомої серії шпигунських детективів, події яких відбуваються в Іспанії часів Громадянської війни. Важливо, що Перес-Реверте — досвідчений військовий кореспондент, який висвітлював воєнні конфлікти та війни на Кіпрі, у Чаді, Лівії, Сирії, Хорватії, Боснії і Герцеґовині, тобто щодо воєнних подій він знає, про що говорить.

Героїня його нового роману "Королева Півдня" — Тереса ​​Мендоса, молода неосвічена жінка з Мексики. Її хлопець був убитий під час роботи на картель. Побоюючись за своє життя, Тереса тікає з країни і з часом стає організаторкою багатомільйонної наркоімперії. Перес-Реверте розповідає, що великим джерелом натхнення для нього стали мексиканські наркобалади, які розповідають історії про реальне життя голів картелів. А одним із прототипів персонажки стала Сандра Авіла Бельтран, відома як Королева Тихого океану, одна з перших торговок наркотиками, яка досягла рівня "Бос" у мексиканських картелях — це місце, як правило, відведене чоловікам.

"Світанок Малібу", Тейлор Дженкінс Рід

Поєднання сімейної драми та любовного роману — і все це відбувається на тлі блискучого та бурхливого світу Малібу 1980-х років. Фірмовий стиль Тейлор Дженкінс Рід та глибоко розроблені персонажі перетворюють цей роман на захопливу подорож.

Історія розгортається протягом одного дня, коли брати й сестри Ріва готуються до щорічної вечірки наприкінці літа. Ріва — це не просто сім’я; вони є нащадками легендарного співака та втіленням гламуру Малібу. Роман не лише досліджує їхні непрості стосунки, але й занурюється у складну динаміку їхніх родинних зв’язків.

"Літо без тебе — не літо", Дженні Хан

Дженні Хан — популярна американська письменниця, авторка підліткових трилогій "Усім хлопцям, яких я любила" і "Цього літа я стала красивою", які нещодавно були екранізовані Netflix.

"Літо без тебе — не літо" — продовження підліткового роману "Моє літо", який зображує всю складність дорослішання. Після смерті Сюзанни (варто прочитати першу частину серії) життя родини Беллі та Фішерів змінюється. Кожен відчуває спустошення та журбу. Половина літа проходить без звичного будиночка на пляжі, тривалих посиденьок біля басейну та веселих сімейних вечерь. Здавалось, що Беллі більше ніколи не поїде у Казінс, але раптове зникнення Конрада змінює плани дівчини...

"Плетений колосок", Енн Тайлер

Свіжий роман Пулітцерівської лауреатки та майстрині психологічних сімейних драм Енн Тайлер ("Уроки дихання", "Блакитне мереживо долі") вийшов у березні 2022 року та миттєво очолив рейтинг бестселерів The New York Times.

Дія роману відбувається в Балтиморі, а в центрі сюжету — звичайна американська родина. Це історія Гарретів: чоловік і дружина Робін і Мерсі, діти Еліс, Лілі й Девід. Ми проведемо з ними кілька десятиліть: спостерігаємо за членами сім’ї, бачимо їхні зусилля, спрямовані на досягнення особистих бажань, їхні шлюби, розлучення, смерть, народження дітей і онуків. Завдяки фірмовому самоаналізу та проникливим портретам героїв Тайлер вибудовує історію, яка відображає складність життя та красу його звичайних моментів. Сила Тайлер полягає в її здатності створювати персонажів. У "Плетеному колоску" кожен — чи то дивна художниця Луїза, чи прагматичний Клем, чи персонажі другого плану, які їх оточують, — оживає з яскравістю та глибиною.

"Дивовижна історія Аґнес Сесилії", Марія Ґріпе

Марія Ґріпе — одна з найулюбленіших авторок сучасної Швеції, лауреатка премії імені Астрід Ліндгрен. Її чудові та світлі романи перекладені 30-ма мовами світу. "Дивовижна історія Аґнес Сесилії" — підліткова родинна сага Ґріпе, яка вже встигла стати абсолютною класикою в Швеції і яка нарешті виходить українською.

Це історія про дівчинку Нору, яка переселяється у новий будинок, і з часом у ньому починають діятися химерні речі. Спершу дівчина думає, що це характерно для старих будинків — видавати дивні звуки. Але зовсім скоро вона переконується, що таємничі кроки в домі їй не вчуваються. Загадкові телефонні дзвінки, містичні послання, які наче диктує Норі всесвіт, — усе так і підштовхує дівчину крок за кроком розгадувати таємниці старого дому, а водночас — і сімейні таємниці.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.