До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 літніх книжок, які варто прочитати у серпні

Вибираючи книжки, аби читати серпневими днями, ми вибираємо собі компаньйона на останній місяць літа. Знайомимо вас із новими (та не тільки) книжками, що створять неповторну літню атмосферу.

"Світанок Малібу", Тейлор Дженкінс Рід

Пляж Малібу — прекрасне місце, в якому можна оселити героїв "літньої" книжки: море, серфери та фотографи, відома родина та вечірка у красивому будинку на узбережжі.

Реклама

Але вже опівночі вечірка цілковито вийде з-під контролю. А вранці маєток ущент згорить. Та до того часу рікою тектиме ігристе, гратиме музика, відкриватимуться таємниці й любовні історії, в яких народжувалися і якими жили кілька поколінь цієї родини. "Світанок Малібу" — це історія про одну незабутню ніч, коли кожен зазирне в скриню, успадковану від попереднього покоління. Роман американської письменниці Тейлор Дженкінс Рід (саме за її твором був знятий серіал "Дейзі Джонс і The Six") здобув премію Goodreads Choice Award 2021 року за найкращу історичну прозу, а ще його незабаром екранізують.

"Доньки Спарти", Клер Гейвуд

"Доньки Спарти" — це історія про таємниці, любов і трагедії жінок, які мали свою роль в міфології, Єлени та її сестри Клітемнестри. Але забудьте все, що ви про них знали раніше, оскільки в цьому романі авторка занурює в пригоди жінок у війні. У часи, коли від цариць очікують усього двох речей: народження спадкоємця та лагідної скромної вдачі, головні героїні роману чинять справжній спротив. Чоловіче домінування, деспотизм та амбіції стають випробуванням для героїнь. В історичному контексті "Доньки Спарти" Клер Гейвуд — це художнє переосмислення облоги Трої, розказане з позиції двох жінок.

"Кухонний фронт", Дженніфер Раян

Ця історія про життя жінок під час Другої світової у Британії. В той час як Британія потерпає від бомбардувань, руйнації та нестачі продовольства, уряд вигадує вдалий хід, аби заспокоїти домогосподарок та навчити їх готувати смаколики по-новому, в умовах дефіциту. Для цього "Бі-Бі-Сі" запускає радіопрограму під назвою "Кухонний фронт", от тільки їй потрібен жіночий голос (не забуваємо, що події відбуваються в середині минулого століття). Щоб знайти ведучу, вирішено влаштувати кулінарний конкурс, і от уже в ньому змагаються четверо жінок. Для кожної з них — це нагода змінити своє життя. Дивовижні поєднання продуктів і оригінальні страви, сльози розпачу та радість згуртованості — попри воєнний час, тут є місце для всього.

"Жінки їхніх чоловіків. Старі люди", Софія Андрухович

Софія Андрухович найбільш відома своїм атмосферним романом "Фелікс Австрія", але її ранні твори не менш проникливі. Ця книжка — перевидання двох ранніх книжок авторки: збірки оповідань "Жінки їхніх чоловіків" та повісті "Старі люди" з неймовірними ілюстраціями Олени Стельмах. Це історії про тілесність та ідентичність, про межі та їхню відсутність, про любов і проживання, злиття й відокремлення, пошук себе та в собі, спокусу, спокушання і відторгнення. Це портрети жінок, яких мрієш зустріти і хочеш уникати, а також історія однієї пари, у якої були роки за плечима, та не було старості, лиш велика любов і вміння бути тут і зараз, проживаючи кожну мить разом.

"Пляжне чтиво", Емілі Генрі

Емілі Генрі — популярна американська письменниця, авторка романів "Книголюби" та "Люди, яких ми зустрічаємо на відпочинку". Її новий роман "Пляжне чтиво" не тільки очолив рейтинг New York Times, але й викликав справжній ажіотаж у BookTok (для тих, хто не знає — за цим гештегом у тіктоку об'єднуються книголюби). Така популярність книжки Емілі Генрі у соцмережах не дивна, адже це ідеальне "пляжне чтиво".

Головні герої роману — Огастуст і Дженьюері, популярні письменники, які, втім мають мало спільного, адже вона пише любовні романи в стилі "вони жили довго і щасливо", а він — детективи, де полюбляє вбивати своїх героїв. Влітку вони оселяються в сусідніх будинках, де кожен страждає від своєї драми, але зрештою знайомляться та ніби міняються місцями: Дженьюері починає писати великий американський роман, а Огастус — дещо життєрадісне.

Добірка підготовлена разом з книжковою платформоюYakaboo

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.