До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

20 цитат для натхнення з книжки Мішель Обами "Becoming. Моя історія"

17 січня день народження святкує Мішель Обама – колишня перша леді США, якій вдалося стати однією з найвпливовіших жінок сучасності. Навіть у період життя в Білому домі вона не залишалася в тіні чоловіка-президента, а активно реалізовувала безліч проєктів і здобула величезну любов і повагу серед звичайних американців. Торік вони навіть визнали її жінкою року, що найбільше надихає їх, що багато хто пов'язує з виходом автобіографії Мішель "Becoming. Моя історія". Ми вибрали звідти 20 цитат.

Гуркіт несхвалення не вщухає, але більшість успішних людей навчилися з ним жити, покладаючись на тих, хто в них вірить, і стояти на своєму.
Більшість людей не такі вже й погані, якщо добре до них ставитися.
Мішель Обама в юності
Я була юристом, а юристи працюють. Весь час працюють. Юрист хороший настільки, скільки годин він пропрацював.
Рай, яким я його уявляла, – це місце, де грають джаз.
Були дні, тижні, місяці, коли я ненавиділа політику. Але були і моменти, коли від краси цієї країни і її людей мені перехоплювало подих і я не могла вимовити ні слова.
Правда життя з маленькими дітьми: іноді за досягнення зійде вже те, що ти вечеряєш, купила яблучне пюре і всі живі.
Ваша історія – єдине, що у вас є. Єдине, що буде з вами завжди. Це те, від чого не можна відмовлятися.
Барак вірив, коли інші не вірили. У нього була проста, життєрадісна віра в те, що якщо завжди дотримуватися своїх принципів, то все вдасться.
Життя коротке, не можна гаяти його даремно. Якщо я помру, я не хочу, щоб єдиною пам'яттю про мене стала стопка юридичних документів або торгових марок, які я допомагала захищати. Я була впевнена, що можу запропонувати світові щось більше. Настав час діяти.
Найменше я хотіла, щоб мої дівчатка думали, ніби життя починається, тільки коли чоловік приходить додому. Ми перестали чекати тата. Тепер він повинен був наздоганяти нас.
Є істини, з якими ми зіштовхуємось, і істини, які ми ігноруємо.
– Якщо хочеш знати мою думку, – сказала мама, – то спочатку зароби грошей, а тоді вже турбуйся про щастя.
Тепер мені здається, що "Ким ти хочеш стати, коли виростеш?", – одне з найдурніших запитань, яке дорослий може задати дитині. Ніби у дорослішання є фінал.
Якщо ви не будете займатися самовизначенням, вас швидко і неточно визначать інші.
З мого досвіду, варто одягнути костюм на більш-менш розумного темношкірого, і білі божеволіють.
Ти можеш досягти чогось, тільки якщо створиш кращу реальність, для початку хоча б у своїй уяві. Або, як сказав Барак у той вечір, можна жити у світі, яким він є, але при цьому працювати над тим, щоб зробити його таким, яким він повинен бути.
Натхнення саме по собі поверхневе; його потрібно підкріплювати важкою працею.
Мішель Обама в юності
Найпростіший спосіб проігнорувати жіночий голос – оголосити його лайкою.
Якщо ти хочеш змін, ти не можеш залишатися вдома в день виборів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.