До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Які фільми дивитися на фестивалі ЛҐБТІК+ кіно "Сонячний зайчик"

З 22 до 28 червня у Києві відбудеться перший в Україні фестиваль ЛҐБТІК+ тематики "Сонячний зайчик". Фестиваль виріс з однойменної паралельної програми Київського кінофестивалю "Молодість", яка відстоює цінності прав людини, порозуміння й різноманіття. Цього року "Сонячний зайчик" представить понад 60 стрічок з усього світу — про найцікавіші читайте нижче.

"Три ночі на тиждень"

Реклама

Цей красивий фільм занурює нас у іскристе життя паризьких дрег-квін. 29-річний Баптист — звичайний паризький юнак, який понад вісім років перебуває у стосунках зі своєю дівчиною. Якось в клубі він бачить Кукі Кунті, молоду дрег-квін паризької сцени, яка зачаровує його. Спочатку він виношує ідею фотографічного проєкту, що обертається навколо Кукі, занурюється в цей світ — і зрештою закохується в Квентіна, хлопця, схованого за ефектним образом Кукі Кунті.

"Медуза Делюкс"

Події містичної стрічки "Медуза Делюкс" відбуваються під час конкурсу перукарів. Стається таємниче вбивство — смерть одного з учасників конкурсу сіє розкол у спільноті, чия пристрасть до волосся межує з одержимістю... "Агата Крісті зустрічає Педро Альмодовара в цьому яскравому британському фільм", — іронічно пише The Guardian.

Cтрічка Томаса Гардімана змагалася за найкращий дебют на кінофестивалях у Лондоні й Сан-Паулу 2022 року та отримала три номінації й один приз BIFA (провідну нагороду для британського незалежного кіно).

"Всі кольори на світі — між чорним і білим"

Романтична нігерійська драма "Всі кольори на світі — між чорним і білим" про двох чоловіків на ім’я Бамбіно та Бава. Вони зустрічаються в Лагосі під час фотоконкурсу та стають друзями. Досліджуючи місто, вони розуміють, що закохуються. Проте через суспільні стереотипи щодо геїв у Нігерії вони бояться висловлювати свої почуття. Дебютна стрічка молодого режисера Бабатунде Апалово досліджує любов та сприйняття себе — поза будь-яким гендером. Фільм є переможцем премії Teddy Берлінського міжнародного кінофестивалю 2023.

"Небайдужий громадянин"

Стрічка ізраїльського режисера Ідана Хогеля — яскрава сатира. За сюжетом, пара ліберальних геїв Бен і Раз мріють мати дитину та йдуть до своєї мрії. Вони живуть у районі мігрантів, у нетрях південного Тель-Авіва, де зібралися дуже різні мешканці. Але конфлікт навколо щойно посадженого в місті дерева виявляє глибоко вкорінені упередження щодо орієнтації та романтичних уподобань інших людей.

"Моя порожнеча і я"

Стрічка розповідає драматичну і водночас яскраву історію Раві, молодої трансжінки в Барселоні, яка має справу зі складним періодом переходу, знайомствами з омріяними чоловіками та повсякденним життям людини, яка працює в колл-центрі, а мріє про зовсім інше життя. "Моя самотність і я" досліджує, що потрібно для того, аби посісти своє місце у цьому світі, ким би ти не був. Головну роль у фільмі зіграла Рафаель Перес — художниця та акторка з Барселони, яка отримала за цей фільм кілька нагород. Сама стрічка торік брала участь у конкурсі кінофестивалю в Малазі та здобула спеціальний приз кінофестивалю в Роттердамі.

"Чи ж порівнять тебе із літнім днем?"

Незвичний фільм єгипетського режисера Мохаммеда Шаукі Хассана, який, спираючись на свою власну історію кохання, шекспірівські сонети та казки з "Тисячі й однієї ночі" Шахерезади, створює сучасний квір-мюзикл, несхожий ні на що інше. Фільм побудований як діалог між різними коханцями і по суті є зображенням "стресу поліаморії". Також зверніть увагу на чудовий саундтрек, складений із популярних єгипетських пісень.

Прем'єра стрічки "Чи ж порівнять тебе із літнім днем?" відбулася на Берлінському кінофестивалі.

Кінофестиваль SUNNY BUNNY пройде в Києві з 22 до 28 червня 2023 року. Основними локаціями стануть кінотеатри "Жовтень" та "KINO42".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.