До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 найцікавіших фільмів Каннського кінофестивалю 2024

Цьогорічна програма Каннського кінофестивалю захоплює: тут і новий фільм Йоргоса Лантімоса з Еммою Стоун у головній ролі, і "Мегаполіс" Френсіса Форда Копполи, і мюзикл із Селеною Гомез. У матеріалі нижче розповідаємо про найочікуваніші кінопрем'єри Лазурового узбережжя.

"Види доброти"

Реклама

Без сумніву, режисер Йоргос Лантімос зараз на піку своїх творчих сил. Одразу після виходу "Бідолашних створінь", які принесли Еммі Стоун її другий "Оскар", режисер відправляється в Канни з новим фільмом "Види доброти". Згідно з офіційним синопсисом, "Kinds of kindness" — це "байка-триптих про трьох героїв: людину без вибору, яка намагається взяти під контроль власне життя; поліцейського, стривоженого тим, що його дружина, яка зникла безвісти в морі, повернулася зовсім іншою; і жінку, сповнену рішучості знайти певну людину з особливими здібностями, якій судилося стати духовним лідером"

Також у фільмі знялися Гантер Шефер, Джо Алвін, Маргарет Куеллі, Хонг Чау, Віллем Дефо, Джессі Племонс.

"Учень"

Після свого фурору в Каннах у 2018 році з фентезі-фільмом "Кордон" шведський режисер Алі Аббасі повертається на набережну Круазетт з оригінальною картиною про Дональда Трампа. Сюжет фільму офіційно подається як "історія наставника та протеже, що фіксує початок кар'єри Дональда Трампа та торкається таких тем, як влада, корупція й обман". Окремо варто розповісти про акторський склад: зірка серіалу "Пем і Томмі" Себастіан Стен приміряє протези та перуку, щоб зіграти молодого Трампа; тим часом, Джеремі Стронг виконує роль Роя Кона, прокурора й агента, який був наставником Трампа, а болгарська акторка Марія Бакалова з "Бората" — першої дружини майбутнього президента Іванки Трамп.

"Фуріоза"

Майже через десять років після того, як вийшов епічний блокбастер Джорджа Міллера "Божевільний Макс: Дорога гніву", режисер повернувся з не менш амбітним приквелом. У новому фільмі роль Фуріози замість Шарліз Терон бере на себе Аня Тейлор-Джой. Викрадена з міфічного раю в дитинстві, вона живе в цитаделі, якою править Безсмертний Джо, але досягнувши повноліття, клянеться втекти будь-яким способом. Додайте до цього Кріса Гемсворта в ролі воєначальника, Тома Берка в ролі вкритого бойовими фарбами коханця Фуріози, трюки, карколомні вибухи та відповідний гучний саундтрек — і ви отримаєте видовищний фільм, гідний Канн.

"Мегаполіс"

Перший фільм Френсіса Форда Копполи з 2011 року є поки найбільш вірогідним кандидатом на "Золоту пальмову гілку". Дія фільму відбувається в майбутньому. Головний герой — геніальний архітектор Серж Каталін, який хоче перебудувати Нью-Йорк, аби перетворити його на грандіозну столицю світу. Він стикається з конкурентом, мером Нью-Йорка Френком Сісеро, який веде боротьбу навіть забороненими методами. Створюючи сценарій, Коппола надихався історією Стародавнього Риму.

Перші відгуки глядачів розходяться від шоку й збентеження до ейфорії, хоча всі погоджуються, що 135-хвилинна епопея, є безумовно сміливою роботою Копполи.

"Емілія Перез"

Селена Гомес, Зої Салдана, Едгар Рамірес грають головні ролі в новому фільмі володаря "Золотої пальмової гілки" Жака Одіара. У центрі історії адвокатка, яка отримує несподіваний запит: допомогти грізному босу мексиканського картелю, який хоче піти на пенсію та пройти операцію зі зміни статі, аби стати тією жінкою, бути якою наркоторговець завжди мріяв... Завдяки оригінальним пісням, написаним французькою співачкою Каміллою, і роботі дизайнера Ентоні Ваккарелло, який створив костюми та виступив у якості співпродюсера, "Емілія Перез" обіцяє бути стильним і яскравим фільмом.

"О, Канада"

Пол Шредер, найбільш відомий як автор сценарію до фільмів "Таксист" і "Скажений бик", а також режисер "Американського жиголо", зібрав зірковий ансамбль для свого нового фільму "О, Канада": у головних ролях — Ума Турман, Джейкоб Елорді, Річард Гір.

Річард Гір та Джейкоб Елорді, зірка фільмів "Присцилла" та "Солтберн", грають відповідно старше та молодше втілення головного героя, загадкового американського документаліста, який утік до Канади під час війни у В’єтнамі, а тепер, через десятиліття, переосмислює своє життя. Озираючись на свою молодість, він змушений зіткнутися з фундаментальною брехнею свого минулого та змиритися з власною смертністю...

"Птах"

Баррі Кеоган змінює роги та вишитий піджак Олівера з фільму "Солтберн" на татуювання, золоті прикраси та кепку для фільму Андреа Арнольд ("Американський мед"). Фільм розповідає історію Бейлі, яка живе зі своїм братом Хантером і батьком Багом, який виховує їх сам у сквоті в північному Кенті. У Бага не так багато часу, щоб приділяти дітям достатньо уваги. Бейлі шукає уваги та пригод деінде... Інші подробиці сюжету залишаються в таємниці, але, з огляду на послужний список режисерки і вміння Баррі Кеогана вибирати складні, провокаційні та гідні нагород проєкти, очікування від фільму захмарні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.