До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Усі в кіно: які фільми дивитися восени

Кадр з фільму "Kingsman. Золоте кільце"
"Удача Лохана", з 7 вересня

Стівен Содерберг, автор дотепних фільмів "11 друзів Оушена" і "СуперМайк", випускає чергову дотепну комедію – "Удача Лохана". Акторський склад – на заздрість всім режисерам: Деніел Крейг, Адам Драйвер, Ченнінг Татум, Кеті Холмс і Сет Макфарлейн. Ченнінг Татум і Адам Драйвер грають екцентричних братів Лоханів, які задумали пограбування під час гонок в Північній Кароліні, а Деніела Крейга в ролі брутального, вульгарного зека і зовсім не впізнати.

Реклама
"Мати!", з 14 вересня

Даррен Аронофскі, один з найцікавіших незалежних режисерів, після трьох років мовчання випускає новий фільм. "Мати!" – трилер, подробиці якого тримаються в суворій таємниці. Відомо тільки ось що: молода пара (Дженніфер Лоуренс і Хав'єр Бардем) живе в будинку в лісі. Він – письменник, вона – чекає на дитину. Після вторгнення непроханих гостей (вони нібито прийшли подивитися на культового письменника) з героями починає відбуватися щось дивне та містичне – й усе це герой Бардем описує у своїй книзі. Критики вважають, що "Мати!" виявиться справжнім хорррором – з референсами до релігії, містики й окультних наук.

"Kingsman: Золоте кільце", з 21 вересня

Джуліанна Мур, Елтон Джон, Колін Ферт, Геллі Беррі, Ченнінг Татум – такого зіркового складу, як у другій частині "Kingsman", не було в жодному шпигунському бойовику. І хоча перший "Kingsman" в 2015 зібрав відмінний бокс-оффіс, режисер Метью Вон не хотів знімати продовження – не міг знайти актора на роль лиходія. "Але одного разу, прокинувшись, я зрозумів, що головного лиходія повинна зіграти Джуліанна Мур. І фільм стався", – каже режисер.

"Квадрат", з 21 вересня

Золоту пальмову гілку Каннського кінофестивалю в в цьому році взяв "Квадрат" шведського режисера Рубена Естлунда – стильна, елегантна сатира на арт-світ. Людям мистецтва дивитися "Квадрат" буде і смішно й сумно водночас. Режисер, який і сам займається сучасним мистецтвом, висміює всі складові цього світу: псевдоінтелектуальні прес-релізи, наповнені "порожніми" термінами; чванливих піарників, які намагаються зробити з будь-якої виставки скандал, меценатів, яким потрібно не мистецтво, а визнання та, головне, медіа, які в кожному культурному інфоприводі шукають треш та конфлікт. Головний герой фільму – Крістіан, куратор музею сучасного мистецтва, буржуазне життя якого руйнується, коли в нього крадуть телефон та гаманець.

"Той, хто біжить по лезу", з 5 жовтня

Через 35 років після виходу "Того, хто біжить по лезу" студія Warner Brothers нарешті зважилася на продовження – і випускає другу частину. За продовження взявся Дені Вільньов, якого критики дуже полюбили через "Прибуття" – розумний та делікатний фільм про прибульців. Головну роль у новому фільмі тепер грає улюбленець жіночої аудиторії Раян Гослінг – саме йому належить рятувати світ від андроїдів. Градус очікування "Того, хто біжить по лезу 2049" величезний – занадто важливий для світової культури оригінальний фільм Рідлі Скотта. Але команда ставиться до цього спокійно. "Ми з акторами заздалегідь домовилися, що шанси на успіх невеликі", – каже Дені Вільньов. – Незалежно від того, що ви робите, незалежно від того, наскільки добре ви це робите, другу частину усе одно будуть порівнювати з першою, тому що вона – шедевр. І коли ви це приймаєте, ви стаєте вільними".

"Гарні часи", з 19 жовтня

Сценарій цього фільму режисери Бен та Джошуа Сефді написали спеціально для Паттінсона, якого запросили на головну роль, а на Каннському кінофестивалі, де відбулася світова прем'єра стрічки, фільм здобув шестихвилинні стоячі овації. В "Гарних часах" Роберт Паттінсон грає чарівного грабіжника банків, який відчайдушно намагається втекти від погоні. Журнал Rolling Stone вже встиг назвати картину кращою роллю 31-річного актора за всю його кар'єру – буцімто актор нарешті довів, що він куди більше, ніж його амплуа вампіра з популярної кіносаги "Сутінки". Сам же Паттінсон в одному з інтерв'ю напередодні прем'єри зізнався, що "Гарні часи" зробили його "серйозним актором".

"Сніговик", 26 жовтня

Цієї осені на екрани виходить перша та дуже довгоочікувана екранізація Ю Несбе – надзвичайно популярного норвезького письменника, який випустив серію бестселерів про інспектора поліції Осло Харрі Холе. Несбе – брутальний норвезький рок-музикант, який на початку 2000-х перекваліфікувався в письменника, та настільки успішно, що за свою серію детективів про Харрі Холе отримав всілякі літературні премії. "Сніговик" – сьомий роман в серії та перший, що вирішили екранізувати. У центрі цієї історії – справа про вбивство заміжніх жінок, яке відбувається щороку, коли випадає перший сніг. В ролі детектива-мізантропа – Майкл Фассбендер, а компанію йому на знімальному майданчику склали Хлоя Севіньї, Шарлотта Генсбур та Дж.К.Сіммонс.

"Подвійний коханець", з 2 листопада

"Подвійний коханець" – нове кіно майстра сексуальних естетських драм Франсуа Озона ("Басейн", "Вісім жінок"). Героїня "Подвійного коханця" – молода дівчина Хлоя, яка, намагаючись вилікуватися від депресії, закохується в свого психотерапевта. Тіло та сексуальність – улюблені прийоми Озона – в цьому фільмі зведені до абсолюту: одна сцена еротичніша від іншої, під час деяких від екрану й зовсім хочеться відвернутися, попри естетику процесу. Але в чому не дорікнеш режисеру, то це в таланті виявляти нові імена: 26-річна французька актриса Марина Вакт, яка чотири роки тому знімалася у нього в фільмі "Молода і прекрасна" – дійсно прекрасна.

"Молодий Годар", з 16 листопада

Мішель Азанавічус – володар "Оскара" за фільм "Артист" – після перерви в декілька років випускає "Молодого Годара", байопік про лідера французької нової хвилі Жана-Люка Годара. У центрі фільму – один з найскандальніших та найцікавіших періодів в житті легендарного режисера: на дворі 1967 рік, в паризькому повітрі вже пахне революцією, а Годар тим часом знімає свою знамениту "Китаянку". На зйомках він знайомиться з чарівною юною актрисою Ганною Вяземські, представницею російського княжого роду, закохується в дівчину та одружується з нею. Саме від імені Вяземські ведеться оповідь у фільмі, що знятий за її спогадами. Молодого Годара грає французький секс-символ Луї Гаррель, а його кохану – ще один секс-символ, Стейсі Мартін (зірка "Німфоманки" Ларса фон Трієра). "Коли Мішель запропонував зіграти Годара, я відмовився: "Ти з глузду з'їхав? Я не можу цього зробити! ", – розповідає Луї Гаррель. – Але він вислав мені сценарій. Коли почав читати, не міг зупинитися, мені він сподобався, я сміявся на кожній сторінці".


Читайте також:

Що дивитися восени: Кіт Герінгтон і Лів Тайлер у новому серіалі "Порох"

На кого підписатися в Instagram фанату "Гри престолів"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.