До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що відомо про байопік Боба Ділана з Тімоті Шаламе в головній ролі

Актор Тімоті Шаламе не зупиняється на досягнутому. Після двох успішних прем'єр — мюзиклу "Вонка", де він втілився в роль молодого шоколатьє Віллі Вонки та фільму "Дюна" Дені Вільнева, де зіграв міжгалактичного принца Пола Атріда, Шаламе почав роботу над роллю легендарного музиканта Боба Ділана в майбутньому байопіку. Знімання фільму, який отримав назву A CompleteUknown (буквальний переклад — "Досконалий незнайомець"), офіційно почалися в Нью-Йорку в лютому цього року.

Реклама

Над байопіком A CompleteUknown працює американський режисер Джеймс Мангольд, відомий за фільмами "Росомаха", "Ford проти Ferrari" та "Індіана Джонс та колесо долі". Про фільм вперше заговорили ще у 2020 році, коли оголосили про те, що Тімоті Шаламе зіграє головну роль. Початок знімань відкладався три роки — спочатку через пандемію, а потім через страйк акторів та сценаристів у 2023 році. На перших кадрах зі знімального майданчику, які потрапили у пресу, бачимо Шаламе у ролі молодого Боба Ділана: він вбраний у вельветовий піджак і в’язаний шарф, джинси, потерті шкіряні черевики та кепку. Шаламе на цих кадрах має саме такий вигляд, як Боб Ділан у свої 20 років. Над костюмами до фільму працює АріаннаФілліпс, відома за роботою над стрічкою Квентіна Тарантіно "Одного разу... в Голлівуді".

Тімоті Шаламе у ролі Боба Ділана. Фото: GQ

Відомо, що у стрічці Шаламе буде багато співати — він навіть звернувся до свого колеги по "Дюні" Остіну Батлеру, який зіграв Елвіса Преслі у байопіку "Елвіс" 2022 року, аби той допоміг створити характерне звучання Ділана. "Фактично я працював з усією його командою Елвіса над моєю підготовкою до ролі Боба Ділана", — розповів Шаламе в інтерв'ю GQ. "У мене був чудовий тренер з діалекту Тім Моніч, тренер з вокалу Ерік Ветро, тренер з рухів ПолліБеннет. Я просто побачив, як Батлервідданий цій справі, і зрозумів, що мені потрібно посилити вокальну складову ролі".

Події фільму відбуватимуться у 1960-ті роки та покажуть шлях Боба Ділана від фолк-виконавця до рок-зірки. "Це такий дивовижний час для американської культури. "Ми розповідаємо про 19-річного Боба Ділана, який приїхав до Нью-Йорка з двома доларами в кишені та за три роки став всесвітньою сенсацією", — сказав режисер Джеймс Менголд в інтерв'ю виданню Collider. Також у байопіку з'являться такі зірки тогочасної рок-сцени, як Джонні Кеш (його грає БойдХолбрук), Джоан Баез (Моніка Барбаро) і Піт Сігер (Едвард Нортон). Ель Фаннінг також приєдналася до фільму в ролі Сільві Руссо, художниці та раннього кохання Боба Ділана.

Боб Ділан

Згідно з інформацією від Deadline, у фільмі насамперед покажуть яскравий перехід Ділана від фолк-музики до рок-н-ролу з його альбомом 1965 року BringingItAllBackHome, на якому він уперше зіграв на електрогітарі. Реакція шанувальників одразу після його виходу була надзвичайно бурхливою. Шокована публіка майже освистала Ділана на сцені на Ньюпортськомуфолк-фестивалі того року, музикант залишив сцену після виконання лише трьох пісень, а в 1966 році один глядач на концерті в Манчестері навіть вигукнув на адресу Ділана "Іуда!" Проте вже через кілька місяців Боб Ділан стане абсолютною зіркою і улюбленцем мільйонів, посівши перші рядки музичних чартів Великобританії та США, а композиція LikeTheRollingStone, спочатку не прийнята публікою, тепер посідає перший рядок у списку 500 найбільших пісень усіх часів. Пізніше її виконували Девід Боуї, ДжіміХендрікс, TheRollingStones, GreenDay.

Як саме Тімоті Шаламе втілиться в образ культового музиканта, дізнаємося вже наступного року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.