До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що відомо про фільм "Відьми" Роберта Земекіса

Напередодні Гелловіну студія Warner Brothers випускає в прокат фільм Роберта Земекіса "Відьми". Якщо ви виросли в 1990-ті, то напевне дивилися попередню екранізацію культової казки Роальда Даля — з Анжелікою Г’юстон у головній ролі. Цього разу роль Верховної відьми дісталася Енн Гетевей — саме вона цієї осені страхатиме дітей в усьому світі. Vogue.ua розповідає, що відомо про фільм.

Про що казка

Автор казки "Відьми" — англійський письменник Роальд Даль. Ви напевне читали щось із його книг, і точно чули про його найвідомішу дитячу книгу — "Чарлі і шоколадна фабрика". Даль увійшов в історію літератури як "недитячий" дитячий письменник: його книги часто сповнені чорного гумору й абсурду, порушують серйозні соціальні теми, і часто закінчуються нетривіально. У 1983 році Даль видав книгу "Відьми" — історію про те, як навчитися розпізнавати відьом серед людей і чому дітям варто їх боятися. Головний герой книги — хлопчик-сирота, якого виховує бабуся. Одного разу вони вирушають разом на курорт, і в готелі зустрічають відьом, які перетворюють дітей на мишей. Очолює їх Верховна відьма — найпідступніша та найнебезпечніша. У 1990 році вийшов фільм "Відьми" Ніколаса Роуга. Глядачам запам’ятався не тільки захопливий сюжет, а й кастинг: Анжеліка Г’юстон у головній ролі, а в ролі неприємного керівника готелю — беззмінний містер Бін Ровен Аткінсон.

Реклама
Хто в головних ролях

Місце Анжеліки Г’юстон у новому фільмі займе Енн Гетевей — вона зіграє Верховну Відьму, місія якої полягає в тому, щоб перетворити всіх дітей світу на гризунів і винищити їх, починаючи з дітей у її готелі. Юний актор Джазір Бруно грає хлопчика-сироту, якого намагається захистити від відьом турботлива бабуся (Октавія Спенсер). Стенлі Туччі з’явиться в ролі невдоволеного менеджера готелю.

Як ця версія відрізняється від оригінального фільму "Відьми"

Події роману Роальда Даля й фільму Ніколаса Роуга відбувається у Великій Британії й Норвегії, а події стрічки — в Алабамі й на чарівному морському курорті на узбережжі Мексиканської затоки в США наприкінці 60-х. Будьте певні, режисер і його команда чуйно поставилися до казки Даля. Над сценарієм працював Гільєрмо дель Торо, який отримав премію "Оскар" за фільм "Форма води". Творці кажуть, що "Відьми"-2020 будуть подібні за сюжетом до книги Даля на 100%.

Трейлер

У трейлері оповідача озвучує актор Кріс Рок. Він знайомить нас із подіями від імені зрілої людини, що озирається на свою битву з відьмами й згадує минуле.

В українському прокаті фільм з’явиться 29 жовтня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.