До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Прем’єра українського фільму "Памфір" відбудеться на Каннському кінофестивалі

Цьогоріч Україна масштабно представлена на Каннському кінофестивалі. Окрім стрічки "Бачення метелика", у Каннах покажуть дебютний фільм режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука "Памфір". Його прем’єра відбудеться в межах програми "Двотижневик режисерів", учасниками якої свого часу були Джим Джармуш, Міхаель Ганеке, Мартін Скорсезе, Ксав’є Долан та інші.

"Памфір" – історія про доброго сім’янина, якому доля дає випробування, коли він звертає з чесного шляху заради своєї сім’ї. Події розгортаються на заході України напередодні традиційного святкування Маланки. Памфір повертається до своєї родини після тривалої відсутності. Безумовна любов Памфіра до сім’ї має побічну дію. Коли його син влаштовує підпал у молитовному домі, герой змушений відновити зв’язок зі своїм неспокійним минулим. Щоб відплатити за провину сина, він звертає на ризикований шлях з незворотними наслідками.

Реклама

Режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук

Ролі у фільмі виконали Олександр Яцентюк, Соломія Кирилова, Станіслав Потяк, Мирослав Маковійчук, Олена Хохлаткіна, Іван Шаран. "Памфір" створений у копродукції України, Франції, Польщі та Чилі. Це повнометражний дебют 39-річного Дмитра Сухолиткого-Собчука. Серед його найвідоміших робіт – короткометражна стрічка "Штангіст", що 2018 року взяла головний приз кінофестивалю "Молодість".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.