До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Український фільм "Бачення метелика" покажуть на Каннському кінофестивалі

Добрі новини на культурному фронті: цьогоріч Україна буде представлена в офіційній програмі Каннського кінофестивалю. Дебютний фільм режисера Максима Наконечного "Бачення метелика" потрапив у секцію "Особливий погляд" (Un Certain Regard) офіційного відбору 75-го Каннського фестивалю. Серед лауреатів цієї програми – Кім Кі Дук та Йоргос Лантімос.

Повнометражний дебют Максима Наконечного – це жорстка та сюрреалістична історія про жінку-воїна, яка не бажає бути жертвою. Після звільнення з ворожого полону аеророзвідниця Ліля намагається повернутися до свого мирного життя в Україні. Біль і травма через пережите повсякчас виринають на поверхню, ніби вві сні, та щось всередині неї не дає змоги забути, чому вона мусить жити далі. Режисер і сценарист стрічки – дебютант Максим Наконечний (режисер фільмів "Невидима", "Новий рік у сімейному колі"), співсценаристка – Ірина Цілик (режисерка фільму "Земля блакитна, ніби апельсин").

Реклама

"Знімаючи цей фільм, я плекав надію, що він здебільшого буде про минуле й про наслідки війни, – зазначив режисер. – Але це виявився фільм про наше теперішнє і майбутнє, про передчуття великої війни та місце, яке свідомо займає в ній кожна людина. Участь у фестивалі в Каннах була і є мрією для кожного/-ї з кінематографістів/-ок, але в цей момент я, чесно кажучи, мало відчуваю радості з цього приводу, адже безліч моїх співгромадян і співгромадянок зараз проходять через страхіття, зображені в нашій роботі".

У головних ролях Ріта Бурковська ("Парфенон") та Любомир Валівоць (актор Київського академічного театру юного глядача на Липках). Серед акторського складу є відома драматургиня й режисерка Наталка Ворожбит та актор і волонтер Мирослав Гай. У фільмі також зіграли непрофесійні актори: реальні лікарі, військові, зокрема й колишні полонені.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.