До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

В Україні зняли документальний фільм "Видимі" — про рівність та інклюзивність

Документальний проєкт "Видимі", прем'єра якого відбулася цього літа в межах квір-фестивалю Sunny Bunny, вже можна подивитися на ютубі. Цикл стрічок розповідає 10 історій людей, які "працюють, волонтерять, воюють, борються, творять і водночас мають право бути собою", кажуть творці фільму.

Реклама

Серед героїв стрічки — активісти, волонтери, юристи. Одним із них став волонтер Влад Шаст, герой проєкту "Шлях незламних" українського Vogue. Перформер та артист, торік у травні Влад разом з мамою заснував благодійний фонд "Обійми" та забезпечує потреби військових на передовій.

Влад Шаст
Влад Шаст

Ще одна героїня — юристка, правозахисниця Марія Клюс, яка є авторкою законопроєкту щодо інституту реєстрованих партнерств в Україні. У фільмі вона розповідає про важливість цього закону, зокрема для тієї частини ЛГБТК+-спільноти, яка захищає нашу країну на фронті. Трансгендерна дівчина Леся Лавренова, військовослужбовиця, у фільмі розповідає про її шлях до усвідомлення, прийняття себе та мотивації стати на захист України і своєї родини.

"Герої доводять, що абсолютно всі українці та українки зараз єдині, — кажуть автори фільму. — Кожен і кожна з них у свій спосіб проживають цю війну і знаходять шляхи, аби жити наповненим життям та підтримувати інших.

Фільм "Видимі" був створений відеопродакшеном Cofounder Studio на замовлення Суспільного.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.