До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

В український прокат виходить фільм "Дім П’єра Кардена"

В український прокат виходить документальний фільм про дизайнера П’єра Кардена. "Дім П’єра Кардена" знято ще за життя дизайнера у 2019 році (Карден помер у грудні 2020 року у віці 98 років). Фонд Кардена дав команді на чолі з режисерами Тоддом Г’юзом і П. Девідом Еберсоулом ексклюзивний доступ до його архівів та імперії; також до стрічки ввійшли інтерв’ю самого дизайнера, його друзів і колег.

У фільмі дизайнер розповідає про своє життя, роботу й звички. Наприклад, на запитання: "Яке ваше найулюбленіше дозвілля?", Карден лаконічно відповідає: "Робота". Також до стрічки ввійшло інтерв’ю Шерон Стоун і Наомі Кемпбелл, які розповідають про свою любов до суконь Кардена, називають його справжнім борцем за різноманітність у часи, коли про це всі мовчали; Гуо Пей, Шарліз Терон та інших друзів і колег Кардена.

Реклама

Нагадаємо, П’єр Карден починав свою кар’єру як театральний художник, потім працював в ательє Крістіана Діора, а в 1950-му заснував власний Дім моди. Серед його головних творінь, що залишили слід в історії моди: кольорові панчохи, подовжені жакети без коміра, сукня-булька, вузькі штани-дудочки на ґудзиках, високі лакові чоботи-панчохи й мінісарафани з водолазками.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.