До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Цього року меню на церемонії "Оскар" буде веганським

Світ відмовляється від бездумного споживання, щоб мінімізувати шкідливий вплив на екологію, а Грета Тунберг закликає не користуватися літаками, які залишають вуглецевий слід. До загального екологічного настрою приєдналися й організатори церемонії "Оскар", яка відбудеться 9 лютого. Цього року меню на оскарівській вечірці буде вегетаріанським і майже повністю зеленим.

Підперезані цією новиною, користувачі в соціальних мережах жартують, що від цього дуже зрадіє актор Гоакін Фенікс, виконавець ролі "Джокера": разом зі своєю обраницею Руні Марою він є одним із найзатятіших веганів Голлівуду. За словами організаторів, саме Фенікс порадив голлівудським церемоніям стати більш відповідальними до екології та навколишнього середовища. Тренд на рослинне меню задала церемонія вручення премії "Золотий глобус", яка минула в січні. Там подавали ризотто з дикими грибами, буряковий суп і виключно веганські десерти. Щодо післявечірки "Оскара", то за неї відповідатимуть шеф-повари двох ресторанів – веганського Nic's On Beverly в Беверлі-Гіллз, а також This Messy Table LA. Повне меню оголосять наступного тижня, але вже відомо, що тільки 30% від нього включатиме рибу або м'ясо, а інші 70% будуть виключно веганськими.

Реклама

"Протягом останнього десятиліття Академія вживала заходів, щоб скоротити свій вуглецевий слід", – йдеться в заяві Кіноакадемії. – Протягом минулих семи років у церемонії "Оскар" був майже нульовий слід вуглецю. Ми продовжуємо розширювати наш план сталого розвитку з метою стати вуглецево-нейтральними".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.