До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Пішов з життя актор Кірк Дуглас

Сумні новини повідомили зі Штатів: у віці 103 років помер легендарний голлівудський актор Кірк Дуглас. Про це в своєму "Інстаграмі" повідомив син актора, Майкл Дуглас. "З величезним сумом я і мої брати сповіщаємо про те, що Кірк Дуглас залишив нас сьогодні в віці 103 років. Для світу він був легендою, актором з Золотого століття кіно, що жив у його найяскравіші роки, філантропом, чия прихильність до справедливості встановлює стандарт для усіх нас. Але для мене і моїх братів Джоеля і Пітера він був просто батьком, для моєї дружини Кетрін – чудовим свекром, для його онуків і правнуків – люблячим дідом".

Кірк Дуглас народився 1916 року в бідній єврейській сім'ї, де крім нього було ще шестеро дітей. У дитинстві мріяв стати актором, тож у підлітковому віці виїхав до Нью-Йорка, де вступив до Академії драматичних мистецтв – там отримав стипендію для найталановитіших учнів. За понад 60 років кар'єри Кірк Дуглас знявся в декількох десятках чудових фільмів, отримав почесні нагороди "Оскар" і "Золотий глобус".

Реклама
Кірк Дуглас у фільмі "Спартак"

Серед найвідоміших кінострічок актора: "Пролітаючи над гніздом зозулі", "Жага до життя", "Спартак", "Шляхи слави". Актор займався філантропією, виділяв багато коштів на підтримку акторських шкіл у США і дитячих лікарень, був послом доброї волі ООН. Кірк Дуглас був двічі одружений, у нього четверо дітей. Найвідоміший серед них – 75-річний Майкл Дуглас, володар двох премій "Оскар" і "Золотого глобуса".

Кірк Дуглас у фільмі "Жага до життя"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.