До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Підсумки 2019: кого модна індустрія втратила цього року

2019 рік приніс чимало втрат модній індустрії. Згадуємо імена тих, хто присвятив своє життя улюбленій професії і назавжди залишився в наших серцях.

Карл Лагерфельд

19 лютого цей світ покинув Карл Лагерфельд – креативний директор Chanel і Fendi. Він був найвідомішим дизайнером у світі моди, адже про нього знали навіть люди, не зацікавлені індустрією. Чутки про проблеми зі здоров'ям Лагерфельда ходили вже давно, а в січні він навіть не з'явився у фіналі одного з показів Chanel, замість нього до гостей вийшла Вірджині Віар.

Реклама
Карл Лагерфельд

Нагадаємо, що свою кар'єру Лагерфельд почав ще в середині 50-х у Парижі, що для вродженого німця було неабиякою сміливістю. Його називали людиною-оркестром, адже крім створення одягу Карл захоплювався фотографією, любив читати і завжди залишався відкритим до всього нового.

Лі Радзивілл

У віці 85 років померла Лі Радзивілл, молодша сестра першої леді США Жаклін Кеннеді, яку називали однією з найстильніших жінок XX століття. Вона страждала від хвороби Альцгеймера. Життя Радзивілл схоже на роман, в якому є місце і для злетів, і падінь. З світом моди у неї були особливі відносини: вона приятелювала з Валентино Гаравані, Олегом Кассіні та Івом Сен-Лораном, а 10 років роботи на Джорджіо Армані як PR-агента допомогли останньому міцно осісти на американському ринку.

Лі Радзивілл
Пітер Ліндберг

Новини про смерть фотографа Пітера Ліндберга стали ще одним потрясінням для модної індустрії цього року. Його робота визначила цілу епоху і змінила ставлення до модної фотографії. За свою кар'єру, що охоплює більше чотирьох десятиліть, Ліндберг сфотографував найбільших світових знаменитостей (від герцогині Сассекської до Уми Турман), на яких вони мали абсолютно природній вигляд. Ліндберг волів проєкти, які не зобов'язували його вдаватися до ретуші – революційний крок в епоху Photoshop і фільтрів. Саме завдяки йому з'явився феномен супермоделей – в січні 90-го року на обкладинку Vogue Britain потрапили юні Наомі Кемпбелл, Сінді Кроуфорд, Лінда Євангеліста, Крісті Тарлінгтон і Тетяна Патіц.

Пітер Ліндберг
Еммануель Унгаро

Французький дизайнер Еммануель Унгаро помер 21 грудня у віці 86 років. Він навчався у Баленсіаги і 1965 року заснував власний модний Дім. Завдяки італійському корінню Унгаро тонко відчував колір і любив працювати з графічними принтами. Справжнім розквітом його естетики стали 80-ті, а серед його клієнток у різний час були Жаклін Кеннеді і Катрін Денев.

Еммануель Унгаро
Мама Какс

16 грудня померла модель і активістка Мама Какс, якій було лише 30 років. Причина її смерті – рак легенів і кісток, з яким вона боролася все життя і навіть у 15 років втратила через це ногу. Своїм прикладом Мама Какс демонструвала, що люди з обмеженими можливостями можуть стати такою ж частиною модної індустрії, як всі інші.

Мама Какс
Террі О’Нілл

Після тривалої хвороби цьогоріч помер ще один відомий фотограф – Террі О'Нілл, який працював з Девідом Боуві, Емі Вайнгаус, Елтоном Джоном, The Beatles і The Rolling Stones. До того ж, він нерідко знімав членів британської королівської сім'ї, а 2019-го отримав титул командора Ордена Британської імперії.

Террі О'Нілл

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.