До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Український фільм про дітей Донеччини потрапив у шортліст премії "Оскар"

Український документальний фільм "Будинок зі скалок" про дітей Донбасу потрапив до шортлісту премії "Оскар". Про це оголосили 21 грудня, коли оскарівський комітет оприлюднив список номінантів. Основні номінації оголосять 23 січня.

Реклама

"Будинок зі скалок" знято в копродукції України, Данії та Швеції. Стрічка розповідає щемкі історії дітей, що перебувають у дитячому будинку на Донбасі, та їхніх вихователів, які попри війну й перебування фактично біля лінії фронту намагаються створити для дітей затишні умови життя. Ми бачимо, що саме завдяки відчайдушним зусиллям соціальних працівників і вихователів вдається зберегти безпечний простір для дітей, який для них є таким важливим.

Режисер стрічки — Сімон Леренг Вільмонт. Прем’єра фільму відбулася в січні на кінофестивалі "Санденс", де він дістав одну з головних нагород у категорії "Найкраща режисерська робота". В шортлісті премії "Оскар" картина представлена серед 15 кандидатів у категорії "Найкращий документальний повнометражний фільм". П’ятьох переможців виберуть у січні 2023 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.