До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Стрічка "20 днів у Маріуполі" виходить в український прокат у серпні

31 серпня в українських кінотеатрах можна побачити документальну картину "20 днів у Маріуполі" пулітцерівського лауреата, режисера Мстислава Чернова. Стрічка зображує облогу міста від самого нападу російських військ уранці 24 лютого 2022 року.

Реклама

Фільм створили члени команди Associated Press, які стали останніми міжнародними журналістами в оточеному Маріуполі: це Мстислав Чернов, Євген Малолєтка та Василіса Степаненко. Вони продовжили роботу в облозі та зафіксували кадри, які пізніше стали визначальними образами війни: смерті дітей, масові поховання, розбомблений пологовий будинок та інші жахи російських злочинів. За роботу в Маріуполі вони отримали Пулітцерівську премію.

В інтерв'ю українському Vogue Мстислав Чернов розповів про перші дні в Маріуполі та роботу над фільмом: він згадує, що першими днями хотілося забитися в куток бомбосховища, нікуди не виходити, нічого не робити та просто чекати, коли все закінчиться. "Це інстинкт — із ним потрібно боротися. Щодня ти маєш переступити через себе, вийти з того підвалу і знімати. Якщо переступив один-другий-десятий раз, то на одинадцятий це вже трошки легше".

Прем'єра стрічки відбулася на "Санденсі", де фільм здобув Приз глядацьких симпатій. У прокат "20 днів у Маріуполі" виходить 31 серпня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.