До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Що треба знати про фільм "Самотні вовки" з Бредом Піттом та Джорджем Клуні

1 вересня на Венеційському кінофестивалі відбудеться премєра комедійного бойовику "Самотні вовки". Стрічка вже встигла наробити галасу, адже привертає увагу акторсбким супердуетом у головних ролях – Бредом Піттом та Джорджем Клуні, яких називають "найкращими друзями Голівуду".

"Самотні вовки"

"Клуні. Пітт. Самотні вовки". Так лаконічно звучить слоган стрічки, і цього цілком достатньо, аби викликати неабияку цікавість. У фільмі режисера Джона Воттса (автор трилогії про Людину-Павука) Клуні і Пітт, давні друзі і колеги, які зіграли разом у трилогії "Одиннадцять друзів Оушена" (2011-2007) та "Прочитати та спалити" (2008), возз'єдналися, аби зіграти двох професійних "чистильщиків".

Реклама

Однієї ночі вони зустрічаються у будинку: героя Клуні викликала одна жінка, а персонажа Пітта – інша. Коли Клуні надягає рукавички, щоб приховати те, що виглядає як жахливе вбивство, він запевняє жінку: "Ніхто не може зробити те, що роблю я". Через кілька секунд Пітт заходить у подібному вбранні, уже в рукавичках. Герої не мають жодного бажання співпрацювати, але двом "самотнім вовкам" доводиться працювати разом, адже вони виявляють, що їхні плани виходить з-під контролю, чого ніхто з них не очікував.

Бойовик Джона Воттс – не тільки бойовик, а ще і комедія, тому у трейлері, під урочисту пісню Френка Сінатри My Way, 63-річний Клуні та 60-річний Пітт, вдягнені у шкіряні куртки та водолазки, не тільки розправляються з ворогами, але ще й дотепно жартують одне над одним. Неймовірний рівень органічності, який дует досягає в кадрі, звісно пов'язаний і з тим, наскільки вони близькі в приватному житті. Актори дружать понад 30 років, познайомившись ще в 90-ті роки, і, як зазначає Бред Пітт в спільному з Клуні інтерв'ю виданню GQ, чию вересневу обкладинку вони прикрасили, "Джордж – це саме та людина, кому я телефоную, коли все складно".

Бред Пітт і Джордж Клуні на обкладинці GQ

"Самотні вовки" – особлива робота для дуета, адже Пітт і Клуні не тільки виконують головні ролі, але й стали копродюсерами стрічки – фільм продюсуть їхні студії Plan B Productions и Smokehouse Pictures, разом з Apple TV. За словами режисера Джона Воттса, це символічна історія для найвідоміших голівудських акторів їхнього покоління: адже у "Самотніх вовках" вони грають своєрідних зірок у своїй професії, двох дуже професіних чоловіків, які, здається, рзуміють, що ще трохи і стануть менш затребуваними у своїй професії в силу віку.

"Самотні вовки"

На запитання журналіста GQ, чи є щось спільне між героями Пітта та Клуні та ними у реальному житті, та чи відчувають вони певну кризу дорослішання, Джордж Клуні відповів філософські. "Телефон перестає дзвонити, якщо ви вирішили залишатися тим персонажем, яким ви були в 35 років, – каже актор. – Але якщо ви бажаєте, скажімо, трошки змінитися і виконати цікаву роботу з персонажами, тоді ... вам доведеться змиритися з думкою, що ви помрете! Я можу підійти до незнайомих людей, і вони скажуть: "О, ти старший, ніж я думав". А я кажу: "Мені 63, дурне лайно!" Це просто: таке життя. І тому, поки ви можете миритися з ідеєю змін, це нормально. Найскладніше в тому, що я знаю багатьох акторів, і ви також, які не відпускають це і відчайдушно намагаються зберегти молодість".

Бред Пітт на зйомках стрічки "Самотні вовки"

"Самотні вовки" – возз'єднання Пітта і Клуні через 16 років після зйомок у драмі "Прочитати і спалити". Обидва сьогодні знімаються приблизно раз на два роки, обираючи проєкти до душі: так, Бредд Пітт нещодавно з’явився у фільмі Деміена Шазелла "Вавилон", а Клуні нещодавно повторив свою роль Брюса Уейна у фільмі DC "Флеш", а також знімається у драмі режисера Ноа Баумбаха.

Що стосується "Самотніх вовків", хоча вся увага прикута до голівудського супердуета, одну з ключових ролей у фільмі зіграв яскравий молодий актор Остін Абрамс, зірка "Ейфорії" та "Помста". Згідно з Deadline, його "третя головна" роль стала однією з найбільш затребуваних вакансій у Голлівуді для молодих акторів, і його талант вразив режисера і продюсерів стрічки. Світова прем'єра стрічки "Самотні вовки" відбудеться 1 вересня в межах Венеційського кінофестиваля. В український та світовий прокат фільм вийде 19 вересня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.