До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що відомо про новий фільм "Бітлджюс Бітлджюс" Тіма Бертона

6 вересня на екрани виходить довгоочікуваний сіквел культового фільму "Бітлджюс" 1988 року, який отримав назву "Бітлджюс Бітлджюс". У головних ролях — Вайнона Райдер, Дженна Ортега, Моніка Беллуччі, Віллем Дефо. Все, що відомо про фільм, читайте нижче

Реклама

Перший тизер нового фільму, який випустили 21 березня, такий моторошний і ексцентричний, як ми і могли сподіватися. Він відкривається кадром, як акторка Дженна Ортега, зірка серіалу "Венздей" Тіма Бертона, швидко проїжджає повз школу для дівчат під голоси дитячого хору. Далі бачимо родину Дітців, які живуть у своєму будинку. Одного дня Астрід у виконанні Ортеги, тепер наймолодша представниця родини, знаходить на горищі мініатюрну модель Зимової річки. Невдовзі модель розколюється, і, на жах матері Астрід Лідії Дітц у виконанні Вайнони Райдер, з нього виходить скуйовджений, смертельно блідий Бітлджюс (у виконанні Майкла Кітона) у своєму фірмовому смугастому костюмі.

Режисер сіквелу — Тім Бертон, який зняв і перший фільм. Згідно з синопсисом, після несподіваної сімейної трагедії три покоління родини Дітц повертаються додому, до Вінтер-Рівер. Життя Лідії, яку в її уяві досі переслідує Бітлджюс, перевертається з ніг на голову, коли її бунтівна донька-підлітка Астрід виявляє таємничу модель міста на горищі, а портал у потойбічне життя випадково відкривається. Оскільки проблеми назрівають в обох царствах, це лише питання часу, поки хтось тричі скаже ім’я Бітлджюса, і пустотливий демон повернеться.

Гарна новина в тому, що у продовженні побачимо весь основний склад. Майкл Кітон знов втілює роль Бітлджюса, Кетрін О’Хара — Делії Дітц, а Вайнона Райдер — її доньки Лідії Дітц. Список новачків теж яскравий: Дженна Ортега, яка нещодавно зіграла головну роль у іншому проєкті Бартона, серіалі Netflix "Венздей", бере на себе роль самовільної доньки Лідії Астрід. До акторського складу приєднується Моніка Белуччі — як дружина Бітлджюса, та Віллем Дефо як поліцейський у потойбічному світі, а також Джастін Теру. Сценарій сіквела створено Альфредом Гофом і Майлзом Мілларом, авторами "Венздей".

Про те, що "Бітлджюс" матиме продовження, говорили одразу ж після виходу першого фільму. Так, ще у 1990 році Тім Бертон почав роботу над сценарієм, проте кілька разів відмовлявся від цієї ідеї. Зрештою, робота над сценарієм сіквела розпочалася в 2015 році, а основна частина знімань пройшла у 2022—2023 роках. В інтерв'ю The Independent режисер зізнався, що отримав велике задоволення від цієї роботи, яка нагадала йому, за що він любить знімати кіно.

Одна з головних зірок "Бітлджюс Бітлджюс" — 22-річна Дженна Ортега, яку називають новою королевою фільмів жахів після її яскравої роботи у "Венздей". Ось як вона описує свою героїню Астрід:

"Вона дивна, але в інший спосіб від її матері, і я би точно не назвала Астрід яскравою та сонячною дівчиною. Стосунки між Лідією та моєю персонажкою дуже важливі, адже це не типові взаємини мами та доньки — і, звісно, як будь-яка дитина, яка стає підлітком, Астрід хоче мати трохи більшу дистанцію від матері та її контролю. Для мене Лідія з "Бітлджюса" — одна з найулюбленіших героїнь сучасного кіно, тож зіграти її доньку для мене честь. Але, оскільки я дуже люблю Вайнону і поважаю її, для мене як для акторки зіграти її бунтівну доньку, що періодично відмахується від неї і закочує очі, безперечно, було непростим завданням, але надзвичайно веселим".

Дженна Ортега

"БітлджюсБітлджюс" виходить у світовий прокат 6 вересня 2024 року

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.