До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Серіал місяця: чому потрібно подивитися "Сексуальну освіту"

На Netflix показують "Сексуальну освіту" – новий іскрометний серіал про те, що обговорювати секс зі своїми батьками – не соромно, а сексологи потрібні всім.

16-річний Отіс (Аса Баззерфілд) чудово розуміється у сексі, і за невелику плату, і з прихильністю до психотерапії, – готовий консультувати не надто щасливих однокласників, організувавши у школі підпільний секс-кабінет. Отіс розумний, толковий, вміє слухати, і чудово "підкований" теоретично. Його мама Джин (Джилліан Андерсон) – шанований сексолог, який знімає відеоуроки про сексуальні техніки, написала кілька книг, і кожного дня консультує пацієнтів щодо найбільш інтимних питань. У Отіса є тільки одна проблема: попри всю підкутість він – незайманий з купою комплексів, а, головне, – йому не вдається мастурбувати. Про це дуже хвилюється його розкішна мати, яка щоночі змінює партнерів, в тому числі значно молодших за себе. Тому Отіс "забуває" на ліжку еротичні журнали, змазку, серветки, та імітує для матері, що у нього все "виходить". Це – короткий синопсис нової драмеді "Сексуальна освіта" на Netflix, всі вісім серій якої 11 січня з'явилися на онлайн-платформі.

Реклама

У серіалі – хороше все. Іскрометний сценарій дебютантки у великому телебаченні Лори Нан, почуття гумору і, при цьому, несподівана глибина суджень, чарівні актори – наприклад, абсолютно неймовірна 50-річна зірка серіалу "Цілком таємно" Джилліан Андерсон, яка в "Сексуальній освіті" перетворилася у спокусливу дівчину без віку з сексапільною стрижкою. Але найважливіше те, що "Сексуальна освіта" – серіал дуже вчасний: це гімн diversity, такий собі "Секс у великому місті" для мілленіалів, лікнеп для юних і не дуже.

Всі ключові герої в "Сексуальній освіті" – з одного боку, є соціальними кліше і стереотипами, з іншого – демонструють наш сучасний світ у всій його різноманітності і дивакуватості. Ось головний герой – розумник й інтелектуал, але трохи дивак і аутист, з яким ніхто не дружить в школі. Ось його кохана – звичайно ж, найкрасивіша дівчина в школі, при цьому не відмінниця, а така собі bag girl: з рожевими волоссям, сильно підведеними чорними очима, у шкіряній куртці і черевиках на товстій підошві. Вона не зірка школи, а, навпаки, аутсайдер – занадто талановита, яскрава і дуже не схожа на інших. Ось друг головного героя – гей і афроамериканець з дуже релігійної сім'ї. Ось головний негідник в школі – високий і стрункий красень, б'є слабких, відбирає їжу і гроші, при цьому, насправді виявляється хлопцем з комплексами, якого гнобить рідний батько – ні багато ні мало, директор школи. Типажі серіалу – дуже актуальний соціальний зріз, який вкотре нагадує, що ми живемо в дуже цікавий час.

"Сексуальна освіта" – серіал живий, легкий, справжній. Зокрема, завдяки тому, що його робила молода команда, по суті, дебютантів – з дуже свіжим поглядом на дійсність. Найдосвідченіший з них (якщо не враховувати Джилліан Андерсон) – 21-річний британський актор Аса Баттерфілд, якого глядачі пам'ятають з фільму "Будинок дивних дітей міс Перегрин". У його колеги Еммі Маквей, яка грає красуню Мейв, схожу на молоду Марго Роббі, в профілі на Imdb зазначений тільки один фільм. Сценарист і співавтор серіалу Лора Нан ​​теж дебютант у великому проекті – до цього вона робила тільки короткий метр. Знімали серіал в Уельсі, а поселили героїв в симпатичному селищі на річці Уейр. Школа, в якій відбувається дія, схожа на американський коледж, які показували в американському кіно в 80-90 роки. Англію видає хіба що акцент акторів, правосторонній рух та іронія, притамання акторам.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.