До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найпопулярніші серіали всіх часів

Від перших днів телебачення до сучасної ери стримінгових сервісів, кабельних каналів і старого доброго телебачення маленький екран пропонує глядачам те, чого фільми переважно не можуть — постійну довгу оповідь, що дає змогу копатися в персонажах та історіях упродовж декількох років. Ми живемо в епоху, багату на захопливі драми, епічні серіали з колосальними бюджетами та шоу, зняті на рівні блокбастерів. У цьому матеріалі vogue.ua згадує одні з найпопулярніших і найрейтинговіших серіалів в історії телебачення.

"Пуститися берега"

Важкі хвороби, вбивства, авіакатастрофи, зради, неймовірні декорації, яскраві діалоги та тонни метамфетаміну — "Пуститися берега" знає, як утримати увагу глядача впродовж усіх п’яти сезонів. У центрі сюжету — історія Волтера Вайта (Браян Кренстон), який перетворюється з доброго сім’янина на безжального злочинця. Така трансформація персонажа потребує часу, й команда серіалу ретельно підійшла до цього питання, продумуючи кожен хід і знімаючи шоу, ніби це повнометражне кіно.

Реклама

"Гра престолів"

Мало обмежень і великий бюджет — два ключові чинники, які зробили "Гру престолів" одним з найкращих серіалів усіх часів. Шоу у своїх найкращих проявах було майже недосяжним: величезна кількість дорогих ефектів, епічні бої, надзвичайні персонажі й несподівані повороти сюжету. Серіал "Гра престолів" сповнений смерті, зрад, середньовічних політичних ігор і драконів. І попри кульмінацію, яка розділила думку всього світу, серіал назавжди залишиться в історії як шедевр телебачення.

"Клан Сопрано"

Ті, хто 1999 року ввімкнув перший епізод "Клану Сопрано", побачили не документальний фільм про оперних співаків, а темну, незвичайну драму про гангстера з Нью-Джерсі, схибленого на кінських перегонах. Але вже з першого сезону глядачів зачепило безкомпромісне бачення творця Девіда Чейза про злочинну організацію старої школи, охоплену всіма стресами й напругою сучасного дня. Поєднання різкого, непередбачуваного сценарію й потужної акторської гри зробили "Клан Сопрано" класикою телебачення.

"Друзі"

Володар шести премій "Еммі" й "Золотого глобуса", серіал "Друзі" вже давно отримав статус одного з найкращих комедійних серіалів в історії американського телебачення. Серіал про життя шістьох друзів і їхні романтичні стосунки зробив суперзірками молодих на той момент акторів — насамперед це стосується Дженніфер Еністон і Меттью Перрі. У серіалі також зіграли всі сучасні "великі" актори — від Бреда Пітта й Денні Де Віто до Сьюзен Сарандон і Вайнони Райдер.

"Чорнобиль"

Історія однієї з найжахливіших катастроф в історії може видатися не найцікавішим мінісеріалом, але Крейг Мазін і його команда зробили емоційне, по-справжньому разюче шоу. Не боячись показати справжнє значення аварії на реакторі, "Чорнобиль" досліджує вплив трагедії на людей у районі вибуху, тих, хто ліквідував катастрофу, і політичні суперечки про те, хто винен і як боротися з наслідками. На момент свого виходу "Чорнобиль" був найрейтинговішим серіалом в історії, а також заслужено отримав свої премії "Еммі".

"Твін Пікс"

Хто вбив Лору Палмер? Це питання у всіх на вустах у 1990 році, коли дивна загадка Девіда Лінча з’явилася на екранах. Демон на ім’я Боб, маленький чоловічок, який говорив задом наперед, і фетиш на вишневий пиріг — ось лише деякі з особливостей серіалу. Але попри здорову дозу сюрреалізму, все стало на свої місця, поки 25 років по тому, як і було обіцяно, шоу не вийшло з третім сезоном у вигляді похмурішої, ще більш надзвичайної подорожі в надприродне.

"Прослушка"

Колишній журналіст кримінальної хроніки Девід Саймон створив шоу, яке не можна дивитися поміж інших справ, складаючи одяг або витираючи пил. Його серіал потребує пильної уваги, з високими ставками й бурхливими емоціями. Епічна історія HBO про гру з наркотиками в Балтиморі, повному корумпованих політиків, дрібних бариг і поганих поліційників, з новими історіями в кожному сезоні сьогодні вважається одним з найкращих серіалів усіх часів.

"Шерлок"

Шерлок Холмс — один з вічних персонажів, якого нескінченно заново зображують як у кіно, так і на телебаченні. Однією з найуспішніших стала інтерпретація культових творів Артура Конан Дойля, адаптована до сучасності. Унаслідок цього великий детектив міг відстежувати текстові повідомлення, а доктор Ватсон вести власний блог. Також Бенедикт Камбербетч і Мартін Фріман увійшли до списку великих Шерлоків і Ватсонів.

"Гострі картузи"

З Кілліаном Мерфі в ролі Томаса Шелбі "Гострі картузи" досліджували боротьбу, тріумфи й терор сім’ї Шелбі, коли вони правили в Бірмінгемі на початку ХХ століття. Шоу "Гострі картузи" процвітало й розвивалося впродовж багатьох років, залучаючи зіркових акторів, як-от Том Гарді й Едріан Броуді. Дотримуючись історії, щоб підсилити сюжетні лінії, "Гострі картузи" й досі є однією з найкращих саг на телебаченні.

"Залишитися в живих"

Цей серіал про тих, хто вижив в авіакатастрофі після краху літака на таємничому острові десь у Тихому океані, сповнений надприродного й науково-фантастичного. Епізоди зазвичай містять головну сюжетну лінію про життя на острові, й доповнені другорядною, що розповідає про ключових персонажів серії в інший момент життя. Критики часто називають "Залишитися в живих" одним з найбільших телесеріалів усіх часів. У першому сезоні, за оцінками, він привернув увагу в середньому 16 мільйонів глядачів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.