До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Справжній джентльмен: 5 стильних британських фільмів

Vogue.ua вибрав 5 стильних британських фільмів, у яких чоловічому одягу відведено немалу роль.

Шерлок

Образ Шерлока Голмса у виконанні Бенедикта Камбербетча моментально спадає на дукму після словосполучення "Стильний британський кіногерой". І це не дивно, адже над костюмами в серіалі працювали такі професіонали як Рей Холман і Сара Артур. Найвідомішою річчю у фільмі стало пальто Belstaff з ірландського твіду, покрите мікропористою плівкою. Також прихильники серіалу ще довго обговорювали фіолетову сорочку Dolce&Gabbana, яка підкреслює тендітну фігуру Камбербетча.

Реклама
Бенедикт Камбербетч на зйомках "Шерлока"
Бенедикт Камбербетч у фіолетовій сорочці Dolce&Gabbana
Механічний апельсин

"Механічний апельсин" (1971) Стенлі Кубрика став найбільш касовим фільмом режисера, а образи головних героїв до сих пір чітко пам'ятають декілька поколінь його фанатів. Знайомі вони і тим, хто не дивився фільм, адже майже жоден Геловін не обходиться без хлопців у капелюшках, світлих брюках на підтяжках і масках на обличчі.

Кадр з фільму "Механічний апельсин"
Кадр з фільму "Механічний апельсин"
Гострі козирки

Сага про сімейство Шелбі, головну роль у якій грає Кілліан Мерфі, захопила телеглядачів ще 2013-го року. Наприкінці 2017-го був випущений вже четвертий сезон серіалу про кримінальний світ британського Бірмінгема на початку XX століття. Немаленьку роль у розкритті характерів головних персонажів зіграли костюми. За ними можна прослідкувати не тільки як змінювалася чоловіча мода в ті роки, але й як зміна соціального статусу головних героїв впливала на їхній зовнішній вигляд.

Кадр з серіалу "Гострі козирки"
Кадр з серіала "Гострі козирки"
Шопінг

"Шопінг" – драма режисера Пола Андерсона, за допомогою якої можна краще зрозуміти настрої в британському суспільстві у середині 1990-х років, а заодно і подивитися на вуличний стиль того часу. Головну роль у фільмі зіграв Джуд Лоу – молодий, зухвалий і дуже харизматичний. Стиль головних героїв – це мікс мілітарі, хіп-хопу і рейву, що, до речі, актуально і сьогодні.

Кадр з фільму "Шопінг", 1994
Кадр з фільму "Шопінг", 1994
Темні часи

Байопік "Темні часи" в українському прокаті з'явився ще взимку. Нова картина Джо Райта розповідає історію про перші тижні Вінстона Черчілля на посту прем'єр-міністра Великобританії, а заодно показує, який вигляд мали і як вдягалися справжні джентльмени того часу.

"Темні часи", 2017
Кадр з фільму "Темні часи", 2017

Читайте також:

9 нових фільмів, на які ми чекаємо в 2018-му році

Меріл Стріп про фільм "Секретне досьє"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.