До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найочікуваніші кінопрем’єри весни

Кінотеатри відкриті, а отже на нас чекає яскрава й насичена кіновесна. Серед фаворитів vogue.ua — відреставрована версія "Любовного напою" Вонга Карвая, один з головних номінантів на "Оскара" — "Земля кочівників", і, звісно, Емма Стоун у ролі Круелли.

"Любовний настрій"

В український прокат виходить відреставрована версія культової стрічки Вонга Карвая 2000 року. Гонконг, 1962 рік. Два подружжя, пан Чоу з дружиною і пані Су із чоловіком, одночасно оселяються в сусідніх квартирах. Поки їхні половинки пропадають на роботі або в закордонних відрядженнях, Чоу і Су проводять багато часу на самоті й спілкуються одне з одним як звичайні сусіди. Все змінюється, коли вони дізнаються, що їхні партнери коханці. Чоу і Су намагаються зрозуміти, як почався цей роман, і поступово зближуються, але не хочуть давати волю почуттям...

Реклама

4 березня

"Мій роман із Селінджером"

Маргарет Куеллі грає юну нью-йоркську поетесу Джоанну, яка влаштовується на роботу до відомої й досвідченої літературної агентки Маргарет Ракофф (Сігурні Вівер). Одне з її завдань на роботі — відповідати на листи читачів, які приходять на ім’я письменника Джерома Селінджера, романів якого вона жодного разу не читала. Замість письменника дівчина листується з фанатами Селінджера, а за деякий час вирішує поїхати на зустріч із легендарним автором. Фільм ґрунтується на мемуарах Ракофф 2014 року, у яких вона розповідає про її роботу в літературній агенції Harold Ober Associates, яка опікувалася справами Селінджера.

4 березня

"М’юзік"

Довгоочікувана музична драма, яку зрежисувала співачка Sia. Головна героїня Зу (Кейт Гадсон) — волелюбна дівчина, яка тільки-но звільнилася від наркотичної залежності. Їй доводиться взяти опіку над зведеною сестрою М’юзік, яка страждає на психічний розлад. Тепер їм належить пізнати одна одну й зрозуміти, що таке бути родиною. "М’юзік" — один з найдовгоочікуваніших фільмів року, який вже дістав дві номінації на "Золотий глобус" і, ймовірно, буде номінований на "Оскара".

4 березня

"Земля кочівників"

Поза всяким сумнівом, зворушлива розповідь Хлої Чжао про подорож кочівниці по США заслуговує на увагу й нагороди. До того ж це перший фільм в історії, який отримав одночасно і "Золотого лева" Венеційського кінофестивалю, і приз глядацьких симпатій кінофестивалю в Торонто. Стрічка розповідає про життя жінки, яка втратила житло й вимушена кочувати заходом США в будинку на колесах. У головній ролі — блискуча драматична актриса Френсіс Макдорманд, зірка фільмів братів Коенів, серіалу "Фарго" й володарка премії "Оскар" за стрічку "Три білборди за межами Еббінга, штат Міссурі".

5 квітня

"Кур’єр"

"Кур’єр" — захопливий шпигунський трилер з Бенедиктом Камбербетчем у головній ролі. Фільм заснований на реальній історії британського бізнесмена Гревілла Вінна, якого завербувало МІ-6 і ЦРУ, щоб сконтактувати з радянським офіцером Олегом Пеньковським і вивідати таємниці Радянського Союзу. Прем’єра стрічки відбулася на кінофестивалі "Санденс" у січні 2020 року, прокат тричі переносили — і нарешті ми побачимо новий образ Камбербетча.

18 березня

"Погані дороги"

Один з головних українських фільмів року, який здобув приз програми "Тиждень критики" 77-го Венеційського міжнародного кінофестивалю у 2020 році. Дебют найуславленішої української драматургині Наталії Ворожбит — це п’ять новел про жителів Донбасу й українських військових, життя яких триває по обидва боки лінії розмежування. Історії об’єднані темою доріг — поганих і тих, що повертають не туди. Свою п’єсу Наталія Ворожбит створила у 2015 році на замовлення лондонського театру Royal Court. Докладніше читайте тут.

1 квітня

"Чорна вдова"

Скарлетт Йоганссон і її Чорна вдова давно заслуговували на свій сольний фільм — і ось, нарешті, це сталося. Для втілення сольної історії про пригоди відважної Чорної вдови студія знайшла підхожого режисера: це австралійка Кейт Шортланд, яка вміє знімати кіно з нервом, так потрібним фільму про шпигунку міжнародного масштабу (вона режисерка гучної стрічки "Берлінський синдром"). Події картини відбуваються після пригод стрічки "Перший месник: Протистояння": ми бачимо Наташу Романофф у критичному душевному стані, коли вона намагається впоратися з бідами, що її спіткали. А також зі своїм минулим — на героїню чекає зустріч із її сім’єю.

6 травня

"Круелла"

Навесні 2021 року на нас чекає довгоочікуваний приквел улюбленої стрічки багатьох глядачів "101 далматинець" — з розкішною Еммою Стоун у ролі Круелли де Віль. Фільм "Круелла" стане приквелом "101 далматинця", який вийшов у 1996 році з Гленн Клоуз у головній ролі. Події приквелу відбуваються в 1970 роки в Лондоні в епоху панк-року. Фільм розповість про юну Круеллу, коли вона зовсім не збиралася пускати далматинців на шубу. Режисер фільму — Крейг Гіллеспі, який торік зняв драму "Тоня проти всіх" з Марго Роббі в ролі Тоні Гардінґ. Нетерпляче очікуємо на прем’єру, щоб побачити Емму Стоун у такому яскравому образі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.