До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перший погляд: Емма Вотсон, Сірша Ронан і Тімоті Шаламе у стрічці "Маленькі жінки"

Vanity Fair представив перші кадри зі зйомок фільму Грети Гервіг "Маленькі жінки" однієї з найбільш очікуваних стрічок 2019 року.

Емма Вотсон, Флоренс П'ю, Сірша Ронан і Елайза Сканлен у фільмі "Маленькі жінки"

"Маленькі жінки" – одна з найвідоміших книжок в історії американської літератури. Після того, як 1868 року перший том продали тиражем 2000 примірників, роман не припиняли друкувати. У 600-сторінковій книжці Луїзи Мей Олкотт описане життя чотирьох сестер сім'ї Марч: Маргарет, Джо, Бет і Еммі, і він є частково автобіографічним. Сестри ростуть, дорослішають і закохуються, і все це в складний час, після Громадянської війни в США. Зрозуміло, роман неодноразово екранізовували. Одними з найяскравіших адаптацій були стрічки 1933 року з Кетрін Гепберн і 1994-го з Вайноною Райдер у головних ролях. А 2019 року власну версію представить Грета Гервіг.

Сірша Ронан і Тімоті Шаламе у фільмі "Маленькі жінки"

Реклама

Здається, що стрічці забезпечений успіх вже тільки безпрецедентним акторським складом. Так, у майбутньому релізі з'являться неймовірна Емма Вотсон, двоє молодих акторів, у яких вже є номінації на "Оскара", — Тімоті Шаламе і Сірша Ронан, а також легендарні Лора Дерн і Меріл Стріп.

Емма Вотсон у фільмі "Маленькі жінки"

Режисер і сценарист, Грета Гервіг вирішила знімати стрічку у штаті Массачусетс – місці, де розвиваються події книжки, і де росла сама Луїза Мей Олкотт з трьома сестрами. Гервіг досліджувала місця, в яких сім'я могла б жити, а в деяких випадках і ті, де сестри дійсно бували – наприклад, школу, де викладав батько Олкотт. "Це додає серйозності розповіді, – говорить про локації Сірша Ронан. – Реальне місце справді розкриває історію, яку ви намагаєтеся розповісти". Цікаво і те, що Гервіг орієнтується на живопис тієї епохи, щоб додати фільму жвавості, яку не могли передати попередні екранізації в чорно-білих тонах. Так, наприклад, картина 1870 року Вінслоу Хомера "Прилив" – в основі сцени на пляжі.

<b>маленькие женщины</b>

Продюсери кажуть, що запросили Грету Гервіг працювати над "Маленькими жінками", бо вона бездоганно висвітлює сюжети про молодих дівчат. Екранізація культового американського романа – друга режисерська робота Гервіг. Її дебютом був фільм 2017 року "Леді Берд", який приніс їй дві номінації на "Оскара" за найкращий сценарій і найкращу режисерську роботу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.