До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Новий фільм Антоніо Лукіча ввійшов до програми Венеційського кінофестивалю

Стрічка "Люксембург, Люксембург" українського режисера Антоніо Лукіча ввійшла до програми Венеційського кінофестивалю, що триватиме з 31 серпня до 10 вересня. Новий фільм Антоніо Лукіча, автора гучної комедії "Мої думки тихі", змагатиметься за головну нагороду конкурсної програми "Горизонти".

"Люксембург, Люксембург"

"Люксембург, Люксембург" – це другий повнометражний фільм режисера. Його попередня стрічка, комедія "Мої думки тихі" стала лауреатом Національної кінопремії "Золота Дзиґа", Національної премії кінокритиків "Кіноколо", а також дістала спеціальний приз журі Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах.

Реклама

Фільм "Люксембург, Люксембург" розповідає про братів-близнюків, які намагаються дати раду власному життю, в якому раптово з’являється давно зниклий батько. Головні ролі в стрічці виконали учасники реп-гурту "Курган і Agregat" – брати Раміл та Аміл Насірови.

"У часи війни важко оцінити важливість потрапляння фільму до офіційної програми на фестивалі класу А – такому, як Венеційський, – каже режисер фільму Антоніо Лукіч. – Так, це малесенька перемога – адже нашу культуру визнають. Так, наш прапор і наша країна будуть представлені на форумі, гідному, наприклад, Ліги Чемпіонів або Чемпіонату Світу – тільки в кіно. У мирні часи це могло б запаморочити голову та змусити пишатись, а зараз це, радше, привід бути почутим, бодай у колі кіноіндустрії та прихильників кіно в усьому світі. Почутим мовою цікавого кіно та актуальних тем сьогодення й майбутнього".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.