До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Третьої світової війни не буде, це не трилогія": найкращі моменти церемонії "Золотий глобус – 2023"

Сезон кінонагород офіційно розпочався: в ніч на 11 січня в Лос-Анджелесі пройшла церемонія "Золотий Глобус", головним тріумфатором якої став Стівен Спілберг зі стрічкою "Фабельмани". Але не менше уваги, ніж голлівудські персонажі, привернув до себе президент України Володимир Зеленський, який не втомлюється використовувати будь-яку можливість, аби нагадати світові про війну в Україні.

Стівен Спілберг
Стівен Спілберг

Реклама

Нагода представити Володимира Зеленського випала актору та режисеру Шону Пену, який з перших днів повномасштабного вторгнення активно підтримує Україну та навіть подарував свій "Оскар" Володимиру Зеленському. "Якщо свобода — це спис, я з гордістю представляю людину, яка сьогодні є найбільш гострим наконечником цього списа", — метафорично представив Шон Пенн українського президента.

Шон Пенн
Шон Пенн

Звертаючись до голлівудської кіноспільноти, Зеленський говорив про історію "Золотого глобусу" — зокрема, про його зародження у 1944 році. "Друга світова війна ще не закінчилася, але ситуація змінилася, всі знали, хто переможе. Попереду були ще битви і сльози, але саме тоді з’явилася премія "Золотий глобус". Зараз 2023 рік, війна в Україні ще не закінчилася, але ситуація змінюється. І вже зрозуміло, хто переможе. Попереду ще битви і сльози, але тепер я точно можу сказати, хто найкращий у минулому році. Це ви. Вільні люди вільного світу".

"Третьої світової війни не буде, це не трилогія, — додав Зеленський насамкінець. — Україна припинить російську агресію на нашій землі".

Загалом церемонія "Золотого глобусу" цього року відзначилася теплою атмосферою: гості церемонії увесь час обіймались, вітаючи одне одного з нагородами (Бред Пітт тепло вітав молодого актора Остіна Батлера за його блискучу роботу у фільмі "Елвіс", а Квентін Тарантіно — свого колегу Стівена Спілберга). Тим часом зірка серіалу "Білий Лотос" Дженніфер Кулідж вразила всіх своєю відвертою промовою про власні страхи напередодні важливої церемонії: вона зізналася, що боялась посковзнутися на сцені; сумувала, що не може вдягти улюблені Crocs з її ошатною сукнею, а також хвилювалася, що не вміє вимовляти правильно імена деяких знаменитостей.

Найкращі моменти церемонії дивіться у нашій добірці:

<b>Даніела Пік, Квентін Тарантіно та Бред Пітт</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.