До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Великий екран: найкраще вбрання Gucci в кіно

Напередодні виходу фільму "Дім Ґуччi" цікавість до цього модного бренду, який цього року ще й святкує 100-річний ювілей, надзвичайно велика. Підігріває ажіотаж і сама марка — буквально днями Алессандро Мікеле влаштував масштабне шоу в Лос-Анджелесі, присвятивши його взаємозв’язку Gucci й світу кіно. Ми надихнулися цією колекцією і згадали найяскравіші речі бренду на великому екрані.

Леді Ґаґа у фільмі "Дім Ґуччi"
"Дім Ґуччi"

Прем’єра фільму Рідлі Скотта "Дім Ґуччi" запланована на кінець листопада, але фото зі знімання вже давно розлетілися в мережі, а образи головної героїні у виконанні Леді Ґаґи уважно вивчені. Нагадаємо, що у фільмі вона грає італійську світську левицю Патрицію Реджані, що замовила вбивство свого чоловіка, онука засновника Gucci Мауріціо Ґуччі. Природно, що стрічка з таким сильним модним підтекстом потребувала оригінального одягу бренду. Стилістка стрічки "Дім Ґуччi" купила безліч оригінальних речей на eBay та онлайн у вінтажній крамниці Vestiaire Collective, також керівництво Gucci відкрило їй частковий доступ до архівів.

Реклама
"Дім Ґуччi"
"Бетмен проти Супермена: на світанку справедливості"

У 2016-му на екрани вийшла стрічка "Бетмен проти Супермена: на світанку справедливості" з Беном Аффлеком, який з ніг до голови був одягнений в одяг Gucci — для нього створили костюми й сорочки, куртки та взуття, а також різноманітні аксесуари — від шовкових хусток до протисонцевих окулярів.

"Бетмен проти Супермена: на світанку справедливості"
"Американська афера"

Модний бренд Gucci тісно пов’язаний з естетикою 1970-х, тому його участь у фільмі "Американська афера", який присвячений саме цій декаді, абсолютно органічна. Художник костюмів Майкл Вілкінсон розповідає: "Я обожнюю цей період, тоді ідеї були яскравими, люди ризикували й жили на повну котушку — всі самовиражалися за допомогою одягу". Один з найцитованіших образів з фільму — чорна сукня Gucci з глибоким декольте на актрисі Емі Адамс.

"Американська афера"
"Подорож до Італії"

Тривалі роки бренд Gucci асоціювався саме з висококласними аксесуарами. Одним з головних гітів бренду в середині XX століття стала сумка Bamboo — її перша інтерпретація вийшла в 1947 році, а Патрісія Ґуччі називала її символом відродження країни після руйнівної війни. На популярність Bamboo вплинув і кінематограф — у 1954 році вона з’явилася у фільмі "Подорож до Італії", головну роль у якому зіграла неперевершена Інгрід Бергман.

"Подорож до Італії"
"Вік Аделайн"

Для шанувальників бренду Gucci справжнім святом стане фільм "Вік Аделайн", головну роль у якому виконує Блейк Лайвлі. За сюжетом головна героїня народилася разом з XX століттям і живе на світі вже сто років, але водночас не старіє й міняє вбрання залежно від епохи. У кадрі Лайвлі приміряє безліч образів з колекції сезону Pre-Fall 2013, що пронизана вінтажними настроями. Особливо ефектний вигляд актриса мала у светрі з різнокольоровими смужками й спідниці довжини міді відтінку хакі.

"Вік Аделайн"
"Красуня"

Ще одна знакова поява сукні Gucci відбулася в 1990 році у фільмі "Красуня". Безумовно, більшість глядачів пам’ятає вихід Джулії Робертс у розкішній червоній сукні до підлоги, але її маленька чорна сукня авторства цього італійського бренду на вигляд не менш чуттєва.

"Красуня"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.