До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращі фільми року від режисерок

Попри те, що жінки-режисери в цьому році поки не були відзначені серйозними нагородами, фільми вони випустили більш ніж гідні. Vogue.ua вибрав 5 нових фільмів від них, які обов'язково варто подивитися в цьому році.

"Марія – королева Шотландії"
Марія — королева Шотландії

Історія взаємин королеви Єлизавети I і Марії Стюарт знову буде екранізована. На цей раз за неї взялася молода британська режисерка Джозі Рурк, яка на головні ролі покликала одних з найбільш цікавих і перспективних актрис молодого покоління – Марго Роббі і Сіршу Ронан. Перша зіграє "королеву-діву" Єлизавету, а друга – її одвічну суперницю.

Реклама
Сірша Ронан у фільмі "Марія – королева Шотландії"
The Darkest Minds

"The Darkest Minds" – це екранізація однойменного фантастичного роману письменниці Олександри Брекен. А екранізувати цю похмуру і загадкову історію про дітей з незвичайними здібностями, яким доводиться об'єднуватися в табори для свого захисту, взялася режисер Дженніфер Ю. Відома Ю роботою над останніми частинами мультфільму "Панда Кунг-Фу", і її перше доросле кіно всі чекають з нетерпінням. Вихід фільму в світовий прокат запланований на вересень 2018-го.

"The Darkest Minds"
Складки часу

У березні на екрани виходить ще одна фантазійна, але при цьому куди більш позитивна історія – "Складки часу". Вона оповідає про дівчинку на ім'я Мег Мурр, яка вирушає на пошуки зниклого батька-вченого. На шляху їй зустрінуться феї, грають яких Різ Візерспун і Опра Вінфрі. Зняла "Складки часу" Ава Дюверном, яка у великий метр прийшла лише в 2010 році, але вже встигла взяти головний приз кінофестивалю "Санденс" в 2012 році, ставши, до речі, першою афроамериканкою, котра отримала цю нагороду.

Опра Вінфрі в фільмі "Складки часу"
Леді-Птаха

Комедію "Леді-Птаха", що розповідає про дівчину, яка вирушила підкорювати Нью-Йорк, в цьому році визнали найкращою на "Золотому глобусі". Також була відзначена виконавиця головної ролі Сірша Ронан, а ось режисер фільму Грета Гервіг залишилася поки без нагород, але ж любов глядачів куди важливіша за думки журі.

Кадр з фільму "Леді-Птаха"
Ферма "Мадбаунд"

Жінки-режисери сьогодні активно знімають не тільки фантазійні історії, а й історичні драми. Так, кінорежисер і сценарист Ді Рис взялася за екранізацію складної історії про сім'ю, яка переїжджає до сільської місцевості в районі Місіссіпі і намагається впоратися з численними проблемами, включаючи расизм і наслідки Другої світової війни, якою би далекою вона не здавалася жителям глибинки США.

Ферма "Мадбаунд"

За матеріалами: vogue.co.uk

Читайте також:

Найкращі фільми про життя британської королівської сім'ї

Настоящий джентльмен: 5 стильных британских фильмов

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.