До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Крім Гаррі Поттера: 5 зимових казок для перегляду всією сім’єю

Від "Хроніки Нарнії" до "Подорожі до різдвяної зірки": миле серцю відчуття чарів чудово передають фільми жанру фентезі. Ми зібрали казкові фільми, які сподобаються не менше за першу частину поттеріани й подарують святковий настрій на всі канікули.

"Любов крізь час", 2014
Кадр із фільму "Любов крізь час", 2014

"Любов крізь час" — гарний приклад дорослої казки. Глядач стає свідком існування позаземної сили, здатної продовжувати життя. Колін Фарелл грає Пітера Лейка — злодія, який потрапляє в халепу. Його рятує білий кінь і переносить до Нью-Йорка іншого століття. Лейк виявляє в собі здібності допомагати людям і закохується в чарівну Беверлі Пенн. У фільмі також знімалися Рассел Кроу, Дженніфер Коннеллі і Вілл Сміт.

Реклама
"Хроніки Нарнії: Лев, чаклунка і чарівна шафа", 2005
Кадр із фільму "Хроніки Нарнії", 2005

Багато хто обожнює історію про Нарнію, що міститься за стінкою шафи. Це одна з тих казок, потрапляючи до якої герої стикаються з фантастичним світом, де персонажі живуть у лісі за правилами грізної королеви й бояться будь-якого шуму, здатного її розгнівати. Граючи в хованки, у Нарнії опиняються брати й сестри, перед якими стоїть завдання — врятувати брата Едмунда з полону і повернутися додому. Звісно, не можна не згадати про фантастичну Тільду ​​Свінтон у ролі Білої Чаклунки та Джеймса Макевоя в образі містера Тумнуса.

"Золотий компас", 2007
Кадр із фільму "Золотий компас", 2007

Виявляється, життя дівчинки Ліри не таке й просте. Дівчинка спокійно живе в Оксфорді, поки одного разу не рятує життя свого дядька. Ліра дізнається, що у світі існують відьми, клани лиходіїв і чарівні пристрої, від яких часто залежить щастя всього живого. Один з таких пристроїв — золотий компас — отримує Ліра, готова відважно протистояти місис Колтер (Ніколь Кідман), яка видає себе не за ту, ким хоче здаватися.

"Подорож до Різдвяної зірки", 2012
Кадр із фільму "Подорож до Різдвяної зірки", 2012

Норвезький фільм від режисера Нільса Геупа дістав визнання глядачів у всьому світі з кількох причин: він не такий, як усі; знято картину за мотивами норвезьких казок і всім відомих зимових притч; а ще епізоди тут підібрано так майстерно, що не виходить занудьгувати й передбачити розвиток подій. Неодмінно знайдіть час на цю казку та вирушіть до Різдвяної зірки разом з хороброю дівчинкою Сонею.

"Різдвяні хроніки", 2018
Кадр із фільму "Різдвяні хроніки", 2018

Досить типова історія про порятунок свята, де брат із сестрою несподівано стають частиною рятувальної команди. Цей фільм від Netflix якраз той випадок, коли за нібито поверховою картинкою й гумором ховається трепетна думка про те, що диво має бути в житті кожного.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.