До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращі костюми Кірстен Данст у кіно

Кірстен Данст, якій 30 квітня виповнюється 41 рік, — одна з тих акторок, кому режисери довіряють непрості ролі. "Мій голос — це не мій голос, а очі взагалі чужі. Від деяких сцен у мене навіть мурашки по спині пробігають", — розповідає акторка про враження від своєї гри у фільмі "Меланхолія" Ларса фон Трієра. Серед інсайдерів індустрії кіно ходять легенди про її уміння перевтілюватися і проживати життя своїх героїнь. За це її так полюбила Софія Коппола, яка зняла Данст у "Марії-Антуанетті", "Незайманках-самогубцях" і в "Обдуреному". Кірстен приміряла на себе образи дівчат з різних епох. Найкрасивіші костюми акторки дивіться в добірці Vogue.ua.

"Марія-Антуанетта", 2006

Костюми у фільмі "Марія-Антуанетта" зіграли не менш важливу роль, ніж сама Кірстен, адже антураж тут допомагав розкрити характер головної героїні. Художницею костюмів Софія Коппола запросила Мілену Канонеро, яку називають головною голлівудською експерткою епохи рококо. Її ідея полягала не в історичній точності відтворення костюмів того часу, а в такому собі погляді на XVIII століття з XXI. Команда Канонеро виконала по-справжньому величезну роботу, адже тільки Марія-Антуанетта в кадрі змінила приблизно 70 костюмів, і це без артистів масовки. До речі, взуття для королеви створив Маноло Бланік.

Реклама

"Інтерв'ю з вампіром", 1994

Кірстен Данст було всього 12 років, коли вона знялася у драмі "Інтерв'ю з вампіром", і ця роль зразу привернула увагу до юної акторки, якій пощастило на одному майданчику зустрітися з Томом Крузом і Бредом Піттом. Пощастило їй працювати і з оскароносною художницею костюмів Сенді Павелл, якій вдалося поєднати разом естетику XVIII століття і якусь містичність в образах головних героїв. До речі, Бред Пітт тоді скаржився, що йому вкрай незручно в цих камзолах, а від кольорових лінз болять очі.

"Меланхолія", 2011

"Вона надто красива, щоб бути хорошою", — розповідає про свою стрічку "Меланхолія" режисер Ларс фон Трієр, який перетворив її практично у глянцевий відеожурнал. Кожен кадр тут як відмінна фотографія, а образи хочеться розглядати у дрібницях. Кірстен Данст зіграла тут роль дівчини на ім'я Жюстін, яка готується вийти заміж, але тут трапляється кінець світу. Постер до "Меланхолії", де Данст у весільній сукні лежить на воді, став по-справжньому цитованим. Його створила данська художниця костюмів Менон Расмусен, яка також працювала над фільмами Трієра "Німфоманка", "Та, що танцює в темряві" і "Доґвіль".

"Досягни успіху", 2000

2000 року на екрани вийшла молодіжна комедія "Досягни успіху", в якій Данст зіграла капітанку групи підтримки Торренс Шипман. Це класична історія епохи MTV, але у ній можна чудово розгледіти стиль початку нульових, коли підлітки слухали Брітні Спірс і мріяли бути схожими на Періс Гілтон.

"Обдурений", 2017

"Обдурений" — один з найкрасивіших фільмів у кар'єрі Кірстен Данст. Його дія відбувається під час Громадянської війни в США між Північчю і Півднем, коли дівчата носили спідниці довжиною до підлоги і блузи з високими комірами. Роздивлятися образи головних героїнь стрічки — суцільне задоволення.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.