До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Катрін Денев прочитала вірш Лесі Українки на відкритті Каннського кінофестивалю

16 травня в Каннах стартував найвідоміший кінофестиваль у світі. На його відкритті прозвучав вірш Лесі Українки "Надія". Його зачитала Катрін Денев, яка відома своєю активною позицією та підтримкою України. Зі сцени Палацу фестивалів акторка зачитала поезію, яка була написана 1880 року в Луцьку.

"Ні долі, ні волі у мене нема, зосталася тільки надія одна: Надія вернутись ще раз на Вкраїну..."

Реклама

Відомі рядки Лесі Українки у виконанні однієї з найулюбленіших французьких акторок у світі звучать проникливо і драматично. Виступаючи, Катрін Денев зізналася, що її серце болить за Україну, а зал зустрів виступ оваціями.

Катрін Деньов зачитує вірш Лесі Українки
Катрін Деньов зачитує вірш Лесі Українки

Нагадаємо, що цього року Катрін Денев стала символом Канн. Саме її портрет на зніманнях фільму "Капітуляція" 1968 року прикрасив офіційні постери кінофестивалю. Фестиваль триватиме до 27 травня, у програмі покажуть нові стрічки Мартіна Скорсезе, Педро Альмодовара, Веса Андерсона.

Катрін Деньов з донькою К'ярою Мастрояні
Катрін Деньов з донькою К'ярою Мастрояні

У конкурсі також буде представлено короткометражний українсько-польський фільм "Як це було", що змальовує події повномасштабного вторгнення, та стрічку "Звідки куди" спільного виробництва України, Польщі та Франції, який розповідає про українських переселенців.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.