До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 найочікуваніших фільмів Каннського кінофестивалю

Цього року Каннський кінофестиваль відбудеться з 16 по 27 травня. Днями стала відома програма фестивалю, який представить глядачеві нові роботи таких знаних режисерів, як Мартін Скорсезе, Педро Альмодовар та Вес Андерсон. Про найочікуваніші прем'єри Канн читайте нижче.

"Вбивці квіткової повні"

Реклама

Довгоочікувана адаптація книжки Девіда Ґренна, за яку взявся режисер Мартін Скорсезе. Стрічка розповідає справжню історію багатої на нафту індіанської громади 1920-х років у Оклахомі, члени якої були вбиті за загадкових обставин. Робота над фільмом тривала кілька років, і ще два роки фільм очікував на свій реліз — і нарешті це відбудеться. Леонардо Ді Капріо грає головну роль, також у фільмі знялись Лілі Гладстон, Джон Літгоу та нещодавній лауреат премії "Оскар" Брендан Фрейзер. Також серед зірок фільму — Джессі Племонс, який грає техаського рейнджера, що розслідує цю справу, а Роберт Де Ніро, своє чергою, втілює роль організатора злочинів. Це потенційний гіт нинішнього року — чому не завадить навіть тривалість у чотири години.

"Місто астероїдів"

Том Генкс, Марго Роббі, Скарлетт Йоганссон, Тільда Свінтон, Едрієн Броуді, Едвард Нортон, Стів Карелл — неймовірний акторський склад зібрав у своїй новій стрічці Вес Андерсон. "Місто астероїдів" — романтична драма, події якої відбуваються 1955 року у вигаданому американському містечку. Учні та їхні батьки з усієї країни збираються на конгрес астронавтів у місті астероїдів у пустелі. Герої змагаються, відпочивають та розважаються на конгресі Junior Stargazer, але просто посеред конкурсу відбуваються загадкові події — у небі з'являється НЛО, а місто змушені закрити на карантин...

"Травень, грудень"

Джуліанна Мур і Наталі Портман грають головні ролі у романтичній драми Тодда Хейнса. У центрі фільму — відома жінка, чий роман із молодшим за неї на понад два десятиліття чоловіком спричинив скандал та охопив всю країну. Через багато років подружня пара готується відправити своїх дітей до коледжу, але в цей час у їхньому житті з’являється кінозірка (Наталі Портман), що хоче краще зрозуміти їхню сім’ю, перш ніж вона зніметься у фільмі про них. Коли кожен з героїв намагається осмислити своє минуле, емоції зашкалюють, і все пекло загрожує вирватися на волю...

"Химера"

Італійська режисерка Аліче Рорвахер, авторка фільмів "Дива" та "Щасливі, як Лазар", повертається в Канни, завершуючи свою ліричну трилогію про італійську ідентичність. У центрі цієї красивої історії — молодий британський археолог (Джош О’Коннор), якого втягують в темний світ розкрадачів гробниць. Ті готові зробити усе можливе, щоб отримати цінні етруські артефакти 80-х років. Керує цією розгалуженою злочинною мережею героїня Ізабелла Росселіні — вона грає оперну співачку на пенсії, а сестра режисерки, відома італійська акторка Альба Рорвахер, грає міжнародного торговця дорогоцінними речами...

Firebrand

Історична епопея, яка розповідає історію шостої і останньої дружини Генріха VIII, Кетрін Парр, яку грає загадкова Алісія Вікандер. Грізного монарха зіграє Джуд Лоу, до нього приєднаються Ерін Догерті з "Корони" (у ролі письменниці-новаторки та засудженої єретички Енн Аск’ю), а також Едді Марсан і Сем Райлі — у ролі політично налаштованих братів Едварда і Томаса Сеймурів. Кетрін Парр закохалася в Томаса Сеймура одразу як прибула до двору, але, потрапивши на очі королю, не змогла протистояти його залицянням. Посівши трон, вона стає владною і починає насолоджуватися своєю сильною позицією — і разом з тим не готова відмовитися від кохання до Томаса.

"Дивний спосіб життя" (Strange Way of Life)

Нова стрічка Педро Альмодовара завжди є приводом для святкування, навіть якщо це короткий метр (хто міг би забути його тогорічний чарівний фільм "Людський голос" з Тільдою Свінтон). Цьогорічна прем'єра Альмодовара — це 30-хвилинний квір-вестерн з Ітаном Хоуком і Педро Паскалем, зіркою серіалу "Останній з нас", де обидва одягнені виключно в Saint Laurent авторства Ентоні Ваккарелло. Цей яскравий акторський дует грає шерифа та власника ранчо, старих друзів, які возз’єднуються через десятиліття після спільної роботи найманими стрілками, хоча незабаром з’ясовується, що їхня зустріч не випадкова. Іспанський кінорежисер приховує подробиці, утім пообіцяв багато сюрпризів і делікатне дослідження сучасної маскулінності.

Club Zero

Моторошний психологічний трилер, дія якого розгортається в елітній школі-інтернаті, де впливова вчителька намагається запровадити новий предмет під назвою "свідоме харчування". Сформувавши міцні зв’язки із п’ятьма учнями, вона заохочує підлітків різко скоротити споживання, кинути виклик суспільним нормам і відійти від батьків. Перш ніж її колеги-педагоги, усвідомлюють, що відбувається, вже буде надто пізно. Головну роль грає неперевершена Міа Васіковська.

"Новенький"

Новий потенційний шедевр з Кейт Бланшетт. Вона грає черницю-відступницю, яка керує віддаленим монастирем в Австралії в 1940-ті роки. Делікатний та врівноважений світ черниці порушується, коли раптом серед ночі дев’ятирічний аборигенний сирота (юний дебютант Асуан Рейд) приходить у відчайдушній потребі. Далі стрічка розповідає про проблеми колоніалізму, духовну боротьбу та справжню ціни виживання.

"Індіана Джонс та Колесо долі"

У п’ятій і останній частині приголомшливої пригодницької франшизи з Гаррісоном Фордом, з’являться справжні зірки: Антоніо Бандерас, Мадс Міккельсен (у ролі лиходія) та Фібі Уоллер-Брідж у ролі підступної хрещениці нашого головного героя. Саме вона витягає археолога, який вже готовий йти на пенсію, з його мрій, та залучає до небезпечної місії, аби знайти таємничий циферблат, що має силу змінити хід історії. У цій експедиції невтомимий Гаррсіон Форд стрибає з літака, катається на конях у метро та стрибає по дахах на тук-туках...

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.