До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Оголошено програму Каннського кінофестивалю

Тільки що на прес-конференції президент Каннського кінофестивалю П'єр Лескюр і його креативний директор Тьєррі Фремо оголосили конкурсну програму кіноогляду. Фестиваль відкриє драматична стрічка Асгара Фархаді "Всі знають" з Пенелопою Крус і Хав'єром Бардемом у головних ролях.

Реклама

Серед учасників основного конкурсу також є фільм російського режисера Кирила Серебренникова "Літо". Кінострічка розповідає про життя Віктора Цоя і 80-і роки в Росії. Сценарій до "Літа" написав колишній головний редактор російської версії журналу GQ Михайло Ідов, а одну з ролей у фільмі грає музикант і соліст групи "Звери", Рома Звір. Сам Кирило Серебренников зараз перебуває під домашнім арештом в Росії, його звинувачують в розкраданні бюджетних коштів. Правоохоронні органи затримали його в момент знімального процесу фільму "Літо".

На "Золоту пальмову гілку" також претендують Крістоф Оноре зі стрічкою "Плакати, сміятися і швидко бігти", фільм "Людина-собака" Маттео Гарроне, "Холодна війна" Павла Павліковскі, Спайк Лі з картиною "Черніс ку-клукс-Клановець", Аліче Рорвакер зі "Щасливим Лазарем", Жан-Люк Годар з "Книгою з картинками" та інші кінострічки. Поза конкурсною програмою також відбудеться прем'єра нової частини "Зоряних воєн" – "Соло. Зоряні війни. Історія ", яка вийде в прокат вже 25 травня. В рамках програми "Каннська класика ", однією з найефектніших секцій Канн, покажуть "Космічну Одіссею" Стенлі Кубрика, яку представить Крістофер Нолан.

"Людина-собака" Маттео Гарроне

Нагадаємо, що цього року журі фестивалю очолить актриса і лауреат двох премій "Оскара", Кейт Бланшетт.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.