До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Які фільми дивитися в кінотеатрах цього літа

Кінотеатри відкрилися після тривалого локдауну й готують для нас багато цікавого. Влітку на нас чекає блокбастер про супергероїв "Чорна вдова", довгоочікувана друга частина трилера "Тихе місце", "Круелла" з Еммою Стоун і багато іншого.

"Круелла"

Поява талановитої актриси Емми Стоун у ролі Круелли де Віль — те, чого ми всі чекаємо нетерпляче відтоді, як побачили перші кадри зі знімання "Круелли". Події нового фільму відбуваються в Лондоні в 1970-ті в епоху панк-року, а Круеллу ми вперше бачимо в амплуа скромної дівчини Естрелли, яка мріє стати модною дизайнеркою. Та поступово вона перетворюється в небезпечну й мстиву Круеллу — і спостерігати за цим перетворенням страшенно цікаво. Режисер стрічки Крейг Гіллеспі прийшов у велике кіно з інді-фільмів. Його найгучніша робота — драма "Тоня проти всіх" про фігуристку Тоню Гардінґ — у 2019 році принесла виконавиці головної ролі Марго Роббі номінацію на "Оскара". Про те, як створювали костюми для Емми Стоун та інших акторів, читайте в нашому матеріалі.

Реклама

27 травня

"Тихе місце — 2"

На екрани повертається один з найуспішніших трилерів останніх років — фільм Джона Красінскі "Тихе місце". Перша частина вийшла у 2018 році: тоді фантастична історія про апокаліпсис, де страшні монстри вбивають людей, знаходячи їх по звуках, очолила рейтинг найкращих фільмів року й зібрала в прокаті понад 340 мільйонів доларів, тоді як витрати на виробництво становили 17 мільйонів доларів. Цього року виходить друга частина, що продовжує оповідь першого фільму. Головну роль у фільмі знову грає Емілі Блант

27 травня

"Як бути хорошою дружиною"

Якщо ви любите французьке кіно, то "Школа хороших дружин" точно не залишить вас байдужими. Події стрічки відбуваються в Парижі 1968 року. Після смерті чоловіка Полетта (її грає блискуча Жульєт Бінош) починає самостійно керувати сімейним бізнесом — школою домогосподарок. Справа йде до банкрутства, а жінка втрачає впевненість. Тим часом на вулиці травень 1968-го і в повітрі вже відчувається дух свободи... Жінки дедалі більше говорять про фемінізм, і Полетта вирішує почати нове життя... Картина Мартіна Прово здобула премію "Сезар" за найкращий дизайн костюмів, але на окреме браво тут заслуговує блискуче комічне тріо трьох провідних актрис сучасної Франції — Бінош, Іоланди Моро й Ноемі Львовскі, енергія яких у цьому фільмі буквально вирує через край.

липень

"Українська нова хвиля. Перезавантаження"

Довженко-Центр представляє восьмий альманах найкращих короткометражних фільмів "Українська нова хвиля". Темою цьогорічного альманаху стало поняття перезавантаження. У програмі — нові стрічки вже відомих молодих режисерів — наприклад, володарки призу кінофестивалю "Молодість" Анастасії Буковської. Більшість фільмів, заявлених у програмі, знято у 2020—2021 роках. Вони передають настрої й тенденції в українському кіно та суспільстві за останній рік.

7 липня

"Ми є. Ми поруч"

"Раптова зустріч хірурга й загадкової дівчини перевертає їхні життя. Вони стають сенсом одне для одного й готові боротися за своє щастя проти всього світу". Синопсис нового фільму легендарного українського режисера Романа Балаяна звучить загадкового й натякає, що в стрічці буде не тільки історія кохання, а й драма: доля зводить героїв, коли хірург мучиться через смерть свого пацієнта. Головні ролі у фільмі Балаяна виконали провідні українські актори: Ахтем Сеітаблаєв (зіграв головну роль у стрічці "Додому" і зняв гучні українські картини "Номери" та "Кіборги") і Катерина Молчанова, яку наші читачі пам’ятають за стрічками "Фанні Каплан" і "Рівень чорного". Події в "Ми є. Ми поруч" розгортаються в Києві нашого часу. Прем’єра фільму відбулася торік на кінофестивалі у Варшаві.

8 липня

"Чорна вдова"

Довгоочікуваний фільм Marvel зі Скарлетт Йоганссон у ролі Наташі Романофф ("Чорна вдова") мав вийти у 2020 році, але його довелося відкласти через пандемію. Сподіваємося, цього року все вийде. У новому фільмі Чорна вдова вирушить до Росії, щоб протистояти своєму минулому й стикнутися з убивцею Оленою Бєловою (яку грає молода актриса Флоренс П’ю).

8 липня

"Чунгкінський експрес"

"Артгаус трафік" продовжує серію показів відреставрованої класики світового кіно. Цього разу ми побачимо в прокаті естетський фільм Вонга Карвая "Чунгкінський експрес" 1994 року — культову картину, яка не тільки зібрала мільйон доларів у рідному для Карвая Гонконгу, а й викликала захват у міжнародної преси — і порівняння з найкращими фільмами нової хвилі й "Кримінальним чтивом" Тарантіно (кінопрокатна кампанія Тарантіно, до речі, опікувалася прокатом "Чунгкінського експреса" в США). Це дві паралельні історії про двох поліційників у Гонконзі: один закохується в загадкову жінку у світлій перуці, а другого — він має ім’я № 663 — переслідує працівниця перекусної...

15 липня

"Загін самогубців: Місія навиліт"

Цього літа на нас чекає зустріч із улюбленими героями фільму "Загін самогубців". У другій частині блокбастера події відбуваються у Бель Рів — небезпечній в’язниці з найвищим рівнем смертності. Ув’язнені (а серед них і знайомі нам Гарлі Ківн, Бладспорт, Миротворе та інші супергерої) збираються в загін X і вирушають на острів Корто Мальтезе, щоб зруйнувати Йотунгейм, в’язницю й лабораторію, де експериментують над людьми. Судячи з трейлера, буде ненудно.

5 серпня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.