До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як створювали костюми до серіалу "Вигадана Анна"

Новий гіт Netflix — історія про шахрайку Анну Делві "Вигадана Анна" — б’є всі рекорди переглядів. Реальна Анна Делві — німецька шахрайка російського походження — відома своєю любов’ю до світського життя й дорогих брендів, тож цьому аспектові в серіалі Шонди Раймс ("Анатомія пристрасті", "Бріджертони") надано справді неабиякої уваги. Розповідаємо, як створювали модний образ Анни в серіалі.

"Вигадана Анна"

Один з найяскравіших модних епізодів серіалу відбувається в другій серії. Анна (яку грає Джулія Гарнер) спонтанно відлітає на Ібіцу, щоб вирушити в круїз на яхті свого друга. Вона подорожує на величезному човні в обтислій червоній сукні Alexander McQueen, поділ якої майорить на вітрі. Образ завершує шовковий шалик, зав’язаний на голові, гігантські протисонцеві окуляри і сумка Dior з вишитим на ній ім’ям Анни.

Реклама
"Вигадана Анна"

Надзвичайно гламурне вбрання показує, що можна купити на гроші, здобуті шляхом обману, — майже все. За умови, звісно, що ви можете ошукати досить багатих жителів Нью-Йорка.

Ви, ймовірно, чули реальну історію Анни Делві (справжнє ім’я Анна Сорокіна), яку засудили 2019 року до тюремного ув’язнення, звинувативши у фінансових махінаціях і розкраданні великих сум. Анна — світська левиця російського походження. До переїзду в Штати вона стажувалася в модному виданні Purple в Парижі, тож перші тижні в США провела в нью-йоркському відділку того самого журналу, відвідуючи від їхнього імені Тиждень моди в Нью-Йорку. Відтак винахідлива Анна стала своєю у світських колах Нью-Йорка і, починаючи з 2013 по 2017 роки, ошукувала еліту Мангеттена, удаючи німецьку спадкоємицю. Вона обманювала банки, готелі й знайомих, збираючи кошти до фальшивого Фонду Анни Делві задля нібито відкриття центру сучасного мистецтва. Водночас величезні рахунки залишилися неоплаченими; гроші, взяті в борг у друзів, так і не були повернуті. (Донині Делві все ще перебуває під вартою за рішенням Імміграційної та митної поліції США. Торік вона відбула свій кримінальний строк, а тепер очікує на депортацію назад до Німеччини.)

Якщо ви зображуєте німецьку спадкоємицю, ви маєте вдягнутися відповідно. Художники костюмів "Вигадана Анна" Лін Паоло й Лора Фрекон почали своє дослідження з ретельного вивчення акаунту Делві в Instagram, де вона часто публікувала селфі свого дизайнерського вбрання, а також читали нарис журналістки Джессіки Пресслер, що став вірусним і ліг в основу серіалу. "Ми залізли в кролячу нору — гуглили й вистежували друзів, — а потім намагалися, щоб кожен образ відповідав кадрам з Instagram, наскільки це було можливо", — каже Фрекон. "Ми навіть відтворили маленьку чорну куртку-бомбер, що згадувалася в статті й була на багатьох її фото в Instagram".

Стиль Делві змінюється впродовж усього серіалу, щоб увиразнити мінливість її характеру. Починається він з юнацьких, яскравих образів. У квітчастому костюмі Dolce Анна відвідує художню галерею в одній з перших сцен. Але її гардероб поступово змінюється в міру того, як Делві проникає в гламурне товариство. "Її стиль стає продуманим і консервативним, тож у діловому світі до неї ставляться серйозно", — каже Паоло. Вони вирішили вдягнути її в дещо стриманий одяг таких марок, як Oscar de la Renta, Chanel, Givenchy, Prada, Gucci, Valentino і Celine. Проєкт був роботою мрії як для костюмерів, так і для самої Джулії Гарнер, яким доводилося грати в перевдягання щодня. "Вона приходила на примірювання, а в нас було 10 вішалок з одягом, і вона просто сяяла, — каже Паоло. — Вона хотіла все приміряти!"

"Журналістка Джессіка Пресслер відіграла неоціненну роль у розслідуванні — аж до того, що саме вона повідомила, у чому була Анна, коли її заарештували (це туфлі Chanel)", — каже Паоло. "Ми провели так багато досліджень, просто намагаючись з’ясувати, хто вона така. Але я думаю, що в цьому весь сенс шоу — ніхто насправді не знає, хто така Анна Делві".

Стилю інших героїв також надано великої уваги. Наприклад, уважні глядачі помітили в серіалі й українські бренди: у фінальній серії подруга Анни, консьєржка готелю Нефф Девіс, яку грає американська актриса Алексіс Флойд, у сцені суду вдягнена в пальто українського бренду Pascal.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.