До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 цитат Гая Річі про зйомки фільму "Джентльмени"

30 січня в український прокат виходить новий фільм Гая Річі "Джентльмени". Це кримінальна комедія про чарівного торговця марихуаною і джентльменів, яка нагадує неповторні ранні фільми режисера – "Карти, гроші, два стволи" і "Великий куш". Від акторського складу буквально захоплює дух: Меттью Макконегі, Чарлі Ганнем, Колін Фаррелл, Г'ю Грант. Як знімали кінострічку і чому джентльмени насправді не джентльмени – розповідає сам Гай Річі.

Про назву

Ідея фільму зародилася 10 років тому, спочатку ми хотіли зняти серіал. Робоча назва була Toff Guys ("Багатії") – відсилання до британського сленгу, що описує аристократів, які впиваються своєю величчю. Назва фільму вказує на той спосіб життя, до якого прагнуть персонажі. Однак у фільмі не так багато джентльменів у прямому сенсі слова, будьмо відверті.

Реклама
Про марихуану

Мені завжди було цікаво, як працює цей бізнес. Можна сказати, що це нова золота лихоманка. Адже марихуану багато сприймають, як відносно нешкідливий наркотик, не дуже згубний для здоров'я... (Герой Макконегі, Міккі – американець, який переїхав до Британії та заробив статки на бізнесі з вирощування і збуту коноплі, – прим.ред.).

Про жінок

Хоча головні герої картини "Джентльмени" – кримінальні авторитети і бандити, по суті це кінострічка про кохання. Розалінд, дружина Міккі, яку зіграла Мішель Докері, – справжній матріархат підприємства, очолюваного її чоловіком. І в нашому випадку ще не відомо, хто з них головний. Якщо Міккі – своєрідний ковбойський Цезар, то Розалінд, без сумнівів, британська Клеопатра.

Про акторів

Після закінчення роботи над фільмом я, як правило, відразу ж переходжу до наступного, але з "Джентльменами" у мене була певна ностальгія за зйомками. За кілька місяців до прокату я переглянув трейлер і ледь не розплакався – які ж чудові актори зібралися! Це щаслива випадковість, не інакше.

Про "Абатство Даунтон"

Я великий фанат серіалу "Абатство Даунтон". Тому відразу знав, що Мішель Докері, яка зіграла в "Абатстві..." леді Мері, ідеально підійде на роль Розалінд. Але ми побоювалися, що вона буде надто "витонченою" для "Джентльменів", та коли зустрілися, зрозуміли, що в ній немає ні краплі того удаваного лиску".

Про Г'ю Гранта

Я гадаю, що Г'ю Грант – кращий актор, ніж він сам вважає. Я фанат його таланту, гумору, інтелекту і його ролей, звісно ж. Г'ю завжди на межі між комічним і трагічним, і тримає ювелірний баланс. Я б хотів, щоб він знімався більше.

Про очікування

Мені було цікаво досліджувати різні напрямки культур і субкультур, верхні і нижні верстви суспільства. Хочеться, щоб у аудиторії з'явилася думка: "Ух ти, такого я раніше не бачив".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.