До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як Емма Коррін готувалася до ролі принцеси Діани

На Netflix вийшов довгоочікуваний четвертий сезон "Корони". Актриса Емма Коррін, яка зіграла принцесу Діану, розповіла французькому Vogue, як вона готувалася до ролі найпопулярнішої жінки у Великій Британії.

Кадр із серіалу "Корона", фото: © Des Willie, Netflix
Як Емма Коррін вчилася говорити, як Діана

"Із самого початку я просто не уявляла, як гратиму Діану, — каже Емма Коррін. — Та коли прочитала сценарій Пітера Моргана, мені стало легше. Я зрозуміла, що гратиму все-таки не реальну людину, а героїню — Діану, яку придумав Пітер Морган. Це наш портрет принцеси". Найперше, що опанувала Емма Коррін — характерний, дуже виразний акцент Діани. У цьому актрисі допоміг документальний фільм Diana: In her own words 2017 року. Він містить кадри, на яких принцеса Уельська обговорює аспекти свого особистого життя, зокрема і її шлюб з принцом Чарльзом — цю розмову було записано під час занять Діани з тренером ораторської майстерності в 1992—1993 роках, а також записи її інтерв’ю для письменника Ендрю Мортона.

Реклама
Принцеса Діана та принц Чарльз у 1981 році

Крім того, Коррін ходила на заняття з фахівцем діалектів Вільямом Конікою, який пояснював їй з погляду психології, чому Діана говорила саме так і які емоції приховано за її такою впевненою на перший погляд промовою.

...танцювати як Діана

Відомо, що принцеса Діана дуже любила балет, з дитинства мріяла бути балериною, а в історію увійшли два її знамениті танці. Перший — під композицію "Uptown Girl" Біллі Доела на сцені Ковент-Гардена в 1985 році — був сюрпризом для принца Чарльза. Другий відбувся також у 1985 році, на зустрічі в Білому домі у Рональда Рейгана — того вечора Діана танцювала вальс з актором Джоном Траволтою в знаменитій темно-синій сукні авторства Віктора Едельштейна.

Принцеса Діана й Джон Траволта в Білому домі

Емма Коррін до знімання в "Короні" танцювати не вміла й жартувала, мовляв, за словами шкільних вчителів, вона танцює як павук. "У коротких танцювальних сценах в "Короні" я дозволила собі просто насолоджуватися танцем — крутилася й рухалася інтуїтивно. Мені здається, танці — та рідкісна мить, коли принцеса Діана могла дозволити собі бути собою й не думати, що про неї скажуть".

Як костюми допомогли перевтілитися в образ Діани?

Більша частина костюмів Діани, які розробили для 4-го сезону художники костюмів Емі Робертс і Сід Робертс — це вінтажний одяг 1980-90-х, а також образи Saint Laurent (наприклад, чорний бомбер, у якому ми бачимо принцесу в 9-му епізоді). "Митці не робили репліки вбрання Діани, а створювали наші версії того одягу, — розповідає Емма Коррін. — Наприклад, навіть знамениту весільну сукню Діани. Дизайнерка Елізабет Емануель, яка розробила оригінальне вбрання, дала нам викрійки, і згідно з ними його відтворили для мене. Ми знімали сцену, коли глядачі вперше бачать Діану у весільній сукні — здається, в Ланкастер-гаусі, — вдягати її мені допомагали десять осіб, тому що вона величезна. Коли я вийшла — всі замовкли. З усього, що я вдягаю в серіалі, ця сукня найграндіозніша...".

Кадр із серіалу "Корона", фото: © Des Willie, Netflix
Який костюм найточніше передає характер Діани

Коли ми вперше бачимо Діану в 4-му сезоні, їй 16 років, вона тільки-но знайомиться з принцом Чарльзом, коли той приїздить у маєток Спенсерів на полювання. У той період Діана носить типовий для британської аристократки одяг — вузькі штани-карго, сорочки з відкладеним коміром і светри-жилети. "Це саме так, як я вдягаюся тепер, і мені здається, у цьому образі Діана дуже справжня, — каже актриса Емма Коррін. — У цьому одязі є юнацька безтурботність. Під час першої подорожі до Австралії в статусі принцеси Діана вбирається в розкішні сукні, але для неї це як робоча уніформа, а не те, що вона по-справжньому хоче носити".

Докладніше про те, як Емма Коррін готувалася до ролі, дивіться у відео:

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.