До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 найочікуваніших серіалів літа 2020

Нове реаліті-шоу про voguing, сатиричний серіал Netflix про американську політику зі Стівом Кареллом у головній ролі й гостросюжетний трилер з Ітаном Гоуком — на нас чекає насичене літо, хай хоч і віртуально.

Ітан Гоук у серіалі "Пташка господа милосердного"
"Легендарний"

"Легендарний" — нове реаліті-шоу HBO Max, присвячене популярному танцювальному руху vogue. Особливість проєкту в тому, що учасники — а це члени підпільних американських танцювальних клубів — боротимуться за статус найкращого vogue-танцюриста в режимі реального часу. Судитиме їх журі, у складі якого, наприклад, британська актриса й лгбт-активістка Джаміла Джамі, що недавно здійснила камінг-аут як квір. Одна з найважливіших ідей серіалу — показати, яку роль у зародженні балів зіграла лгбт-спільнота ще у 80-ті роки. Із синопсиса серіалу відомо, що танцівників поділять на команди під назвою "Дому" і змагатимуться вони не тільки в танцях, але й у своїх модних образах, які завжди відігравали велику роль для танцюристів vogue. Перший сезон матиме дев’ять серій.

Реклама

27 травня

"Космічні війська"

Судячи з трейлеру, украй дотепний серіал зі Стівом Кареллом у головній ролі. Карелл грає генерала американської армії Марка Найрда, якому президент доручає очолити новий армійський підрозділ — космічні війська. Генералу хоч там що потрібно знову зробити Америку великою в космічній галузі — доправити американців на Місяць і проголосити їх головними в його опануванні. Сюжет звучить смішно й навіть безглуздо, але натхнений американською реальністю: торік Дональд Трамп дійсно ініціював створення особливого підрозділу збройних сил — космічних військ, серед завдань яких — захист інтересів США в космосі. Тож сатири на Трампа в серіалі не уникнути. Крім Карелла, у "Космічних військах" також знявся Джон Малкович.

29 травня

"Брудний Джон: Історія Бетті Бродерік"

Кілька років тому журналіст Los Angeles Times Крістофер Гоффард записав серію подкастів Dirty John ("Брудний Джон"), які прослухало понад 10 мільйонів осіб, і він увійшов до десятки найпопулярніших подкастів у США. Цей подкаст створений на основі кримінального нарису журналіста про стосунки дизайнерки й бізнесвумен Дебори Ньювел та авантюриста й злочинця Джона Міхана, знайомство яких в Інтернеті й спершу пристрасний роман призвели до трагедії. Виявилося, що чоловік професійно знайомиться із заможними жінками, а потім маніпулює ними й грабує їх. Унаслідок дочка Дебори вбила чоловіка, захищаючись від нього. У 2018 подкаст перетворився на гостросюжетний кримінальний серіал, який зняв Джеффрі Рейнер, виконавчий продюсер "Фарго". Цього літа на нас чекає другий сезон. Він присвячений історії Бедді Бредерік, яку в 1989 році звинуватили у вбивстві чоловіка і його коханки.

2 червня

"Проклята"

"Проклята" — книга знаменитого голлівудського художника й автора коміксів Френка Міллера (саме він придумав комікси "Бетмен. Повернення темного лицаря" і "Місто гріхів"). Цього літа Netflix перетворить популярний комікс на серіал. "Проклята" — сучасне осмислення міфу про короля Артура. Головна героїня — юна дівчина Німуе, ізгой з таємничими суперздатностями, якій судилося врятувати світ. Німуе об’єднає сили з Артуром у пошуках Меріліна. Дівчину грає молода актриса з Австралії Кетрін Ленгфорд, яку ми пам’ятаємо за фільмом "Ножі наголо".

"Політик"

У червні виходить другий сезон комедійного серіалу "Політик" Раяна Мерфі ("Американська історія страхіть", "Поза" і, нарешті, новий серіал "Голлівуд", що вийшов у квітні й здобув багато прихильників). Це дуже смішний серіал про Пейтона Говарда, ексцентричного й амбітного студента із Санта-Барбари, який з дитинства знає, що стане президентом США, і готовий заради цього не гребувати ніякими засобами. Нагадаємо, що розкішну маму Пейтона грає Гвінет Пелтроу. "Ставки в новому сезоні високі, тому що наш герой намагатиметься робити кар’єру вже в Нью-Йорку", — інтригує Раян Мерфі.

19 червня

"Пташка господа милосердного"

У "Пташці Господа милосердного" Джеймса Макбрайда йдеться про рух за громадянські права в Штатах у 1850 роки. Судячи з трейлеру, на нас чекає дуже напружене шоу. Ітан Гоук грає Джона Брауна — реального персонажа й одного з перших аболіціоністів, який вважав, що збройна боротьба — єдиний спосіб подолати рабство в Штатах. У 1859 році він ініціює знаменитий рейд на американську Збройну палату в Гарперс-Феррі, утім повстання рабів не сталося, але подія відіграла свою роль у подальшій Громадянській війні. Сам Ітан Гоук не тільки виконав ключову роль, але й виступив співавтором і продюсером серіалу. Разом з ним над серіалом працює Джейсон Блан, номінований на "Оскар" за роботу над стрічкою "Чорний куклукскланівець".

9 серпня

"Я можу знищити тебе"

Новий серіал HBO порушує важливе питання — чи потрібна в сучасному світі згода на секс і де різниця між свободою й експлуатацією? Головна героїня серіалу Арабелла — молода, ефектна, безтурботна мешканка Лондона, у якої є бойфренд в Італії й безліч друзів. Під час вечірки дівчині підмішують наркотик у коктейль, а після ґвалтують — ця подія змушує героїню повністю переоцінити своє життя. Арабеллу грає британська нова зірка, актриса, сценаристка й письменниця Міхаела Коел, яку глядачі пам’ятають як авторку й виконавицю головної ролі в серіалі "Жувальна гумка".

"З любов’ю, Віктор"

"Підліткові" серіали й далі завойовують світ і серця глядачів-міленіалів. "З любов’ю, Віктор" — новий проєкт стримінгової платформи Hulu: він спершу мав вийти на Disney, але, за чутками, виявився занадто сміливим для кампанії, і ті від нього відмовилися. У центрі історії — школяр на ім’я Віктор, який приховує від всіх, що він гей. "З любов’ю, Віктор" — спін-офф популярного повнометражного фільму "З любов’ю, Саймон" 2008 року, що розповідає про хлопця, якого шантажують у школі через його сексуальну орієнтацію. У першому сезоні на нас чекає 9 епізодів.

19 червня

"Клуб няньок"

"Клуб няньок" — колись дуже популярна підліткова серія книг Енн М. Мартін. Вона виходила майже 15 років, з 1986 по 2000, і за цей час розійшлася 200 мільйонами копій у всьому світі. Багато хто пам’ятає однойменний фільм 1995 року, а тепер історія про школярок, які організовують на задньому дворі літній табір для дітей, перетвориться на серіал Netflix. Події серіалу відбуваються в наш час, але проблеми в героїнь все ті ж: як заробити гроші на кишенькові витрати й розібратися зі своїми закоханостями й непростими стосунками з батьками. Щоправда, відповіді на питання вони тепер шукають у google, та й узагалі, набагато заповзятливіші, ніж їхні попередниці в дев’яності роки.

3 липня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.