До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Фортеця Маріуполь: мініфільм про останній день на "Азовсталі"

На Youtube-сторінці документального проєкту BABYLON'13 з'явилося відео, яке зняв Дмитро Козацький – голова пресофісу полку "Азов". Він перебував на "Азовсталі" з початку оточення Маріуполя, а напередодні свого виходу з ущент розтрощеного заводу зняв щемкий фільм-прощання.

Нагадаємо, що Дмитра Козацького ще називали очима "Азовсталі" – саме його кадри допомогли показати світові, що відбувалося у лабіринтах металургійного комбінату насправді, як сотні людей виживали там під російськими бомбами. Перед виходом із комбінату він також виклав у мережу кілька останніх кадрів свого авторства та попросив максимально поширити їх, відправляючи на фотоконкурси та просто показуючи всьому світу.

Реклама

Наразі достовірно невідомо, де знаходиться Козацький. За заявами деяких ЗМІ, територія "Азовсталі" зараз порожня, а останніми її залишили керівники полку "Азов" Денис Прокопенко та Святослав Паламар, а також Сергій Волинський, командир підрозділу 36-ї бригади морської піхоти.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.