До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Фільм "20 днів у Маріуполі" потрапив у шортліст премії "Оскар"

В Лос-Анджелесі оголосили короткі списки премії "Оскар-2024". Українська стрічка "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова потрапила у шортліст премії одразу в двох категоріях — "Найкращий міжнародний фільм" та "Найкращий документальний фільм".

Реклама

"20 днів у Маріуполі" — документальна стрічка Пулітцерівського лауреата Мстислава Чернова, яка розповідає про облогу міста навесні 2022 року. Тоді члени команди Associated Press, серед яких був і Мстислав Чернов, стали останніми міжнародними журналістами в оточеному Маріуполі. Вони продовжили роботу та зафіксували кадри, які пізніше стали визначальними образами війни: смерті дітей, масові поховання, розбомблений пологовий будинок та інші жахи російських злочинів.

Прем'єра стрічки відбулася на початку 2023 року на американському кінофестивалі "Санденс", де фільм "20 днів у Маріуполі" здобув приз глядацьких симпатій у програмі World Cinema Documentary.

Список остаточних номінантів на премію "Оскар" оголосять вже за місяць, 23 січня 2024 року. Сама церемонія "Оскар" відбудеться у Лос-Анджелесі 11 березня. За посиланням читайте інтерв'ю з Мстиславом Черновим та фотожурналістом Євгеном Малолєткою, зокрема і про роботу над фільмом.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.