До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Джессіка Честейн у фільмі "Жінка ходить першою"

"Жінка ходить першою" – так феміністично називається новий фільм з Джессікою Честейн в головній ролі. Це заснована на реальних подіях історія американської художниці Кетрін Велдон (Джессіка Честейн) про її боротьбу за права індіанців. Фільм з’явиться у світовому прокаті 29 червня.

1889 року молода художниця з Брукліна Кетрін Велдон вирушила в індійську резервацію Стендінг-Рок у Південній Дакоті для того, щоб написати портрет вождя племені – бика, що сидить. В резервації художниця швидко знаходить спільну мову з індіанцями, а дізнавшись, що уряд хоче відібрати у них землю і виселити індіанців, Велдон починає боротися за їхні права. У Кетрін був диплом юриста, що допомагало їй робити це професійно. За рішучість характеру в резервації її прозвали "Жінка, що йде вперед".

Реклама

"Це нетиповий голлівудський сюжет, – розповіла в інтерв'ю Vogue UA 2016 року Джессіка Честейн. – Це фільм про дружбу між героями з різних культурних і соціальних світів. Мене дуже зворушила доля Кетрін Велдон. У дитинстві з книжок з історії ми, зазвичай, дізнаємося про переможців. Нам не розповідають про тих, хто боровся, програв і залишився забутим".

Режисер фільму – Сюзанна Вайт, яка працювала над серіалами "Підпільна імперія" і "Майстри сексу". Сценарій написав Стівен Найт – він працював над серіалом "Табу" з Томом Гарді і мелодрамою "Прянощі і пристрасті".

На зйомках фільму

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.