До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Довбуш" — найкасовіший український ігровий фільм року

Історична драма "Довбуш" Олеся Саніна стала найкасовішою українською ігровою стрічкою року. За результатами місяця фільм заробив у прокаті 43 мільйони гривень. У кінотеатрах "Довбуш" встигли подивитися понад 300 тисяч українців.

"Довбуш"
"Довбуш"

Реклама

Нагадаємо, що "Довбуш" — справжній довгобуд: робота над ним тривала понад 10 років, а ідея стрічки з'явилася під час подій Революції Гідності, коли режисер Олесь Санін разом з оператором Сергієм Михальчуком фільмували події на Майдані. Стрічка розповідає історію найвідомішого з опришківських ватажків — Олекси Довбуша, який прагнув відновити справедливість, позбутися влади польської шляхти та вибороти незалежність для рідної землі.

"Довбуш"
"Довбуш"

Роль Довбуша зіграв Сергій Стрельніков, а його брата Івана Довбуша — театральний актор Олексій Гнатковський, для якого фільм став дебютом у кіно. У ролі Марічки — акторка Даша Плахтій, яку глядач пам'ятає за фільмом "Стрімголов" та серіалом "Сага". Окрім кастингу, фільм вражає масштабним відтворенням всесвіту гуцулів — зокрема, ефектними костюмами та роботою художників-гримерів. "Довбуш" став одним з найдорожчих українських фільмів за всю історію — його бюджет склав понад 120 мільйонів гривень.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.