До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дивимося трейлер фільму "Будинок "Слово". Нескінченний роман"

9 травня в український прокат виходить одна з найочікуваніших стрічок останніх років — драма "Будинок "Слово". Нескінченний роман", яка розповідає драматичну історію українських письменників доби Розстріляного відродження. Трейлер стрічки, яка йшла до глядача понад 10 років, презентували 20 березня: його автор — музикант Олександр Хоменко, засновник гучного музичного проєкту "МУР".

Реклама

"Над цим проєктом ми з командою працювали понад 10 років. І недаремно. Це довга і непроста дорога повернення письменників "Розстріляного Відродження" із небуття", — розповідає Тарас Томенко, режисер фільму "Будинок "Слово". Нескінчений роман".

Події фільму починаються у 1927 році в Харкові, де за наказом Сталіна збудували кооперативний будинок "Слово". У ньому зібрали під одним дахом українських письменників, яких змусили працювати на благо системи. Фільм розповідає про те, як комуністичний рай перетворюється на справжнє пекло з репресіями, розстрілами, втраченими мріями та життями. Серед них Хвильовий, Курбас, Яловий — які увійдуть в історію України як "Розстріляне відродження".

Кадр з фільму "Будинок "Слово". Нескінченний роман"

Роль Миколи Хвильового зіграв зірка українського кіно та театру В'ячеслав Довженко, письменника Майка Йогансена — актор Андрій Ісаєнко, Володимира Сосюри — театральний режисер Андрій Май, а акторки Наталії Ужвій — Слава Красовська. Світова прем'єра художнього фільму "Будинок "Слово". Нескінченний роман" відбулась на Варшавському кінофестивалі 2021року в межах міжнародної конкурсної програми. Автори сценарію стрічки режисер Тарас Томенко та поетка й письменниця Любов Якимчук.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.