До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гурт МУР випустив альбом про Розстріляне відродження

Молодий український гурт МУР випустив історичний альбом "Ти [Романтика]", присвячений авторам Розстріляного відродження. До нього увійшли 17 пов'язаних між собою композицій, які "переходять одна в одну і дають можливість слухачу "на власні вуха" стати свідком історичних подій", — розповідають МУР. У записі альбому взяли участь Сергій Жадан, гурт "Хейтспіч", Женя Янович, гурт NAZVA, Олена Кравець, Женя Дубовик та Сергій Мартинюк.

Реклама

Музиканти закликають слухати цей альбом хронологічно. Він відкривається композицією "Ще до того як колись", яка присвячена Павлу Тичині. Далі кожен трек висвітлює драматичні події в історії української культури, починаючи з 1918 і до 1937 року. В альбомі, зокрема, йдеться про службу Володимира Сосюри в армії УНР, про самогубство Хвильового, про долю авангардиста МихайляСеменка, театрального режисера Леся Курбаса і "розстріл кожного другого українського письменника в Будинку Слово", — зазначають артисти.

Робота над цим альбомом зайняла понад пів року: музиканти не тільки записали треки, але й дослідили історичні матеріали, відшукуючи незнайомі широкому загалу факти про Розстріляне відродження. "Ми написали тексти, написали музику та роздали ролі героїв XX століття нашим сучасникам", — розповідають музиканти. — Бо ми вважаємо, що в минуле можна дивитись, як у дзеркало. Головний висновок, який ми хочемо, щоб зробив наш слухач, — це те, що історія, на жаль, циклічна. І той, хто не вивчить її уроки, буде змушений відправитись на "перездачу".

Гурт МУР

Гурт МУР був створений 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення. До його складу входять Микола Шмундір, Віктор Ткаченко й Олександр Хоменко. За два роки артисти випустили два альбоми — "MYRVol.1" та "Захалявна книжка", обидва — на тексти класиків української поезії. Головна мета альбому "Ти [Романтика]" — актуалізувати поетів і письменників Розстріляного відродження для молодого покоління та привернути до них увагу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.